الجمعة، سبتمبر 03، 2010

۩ وجبتك فى اليوم الرابع والعشرون من شهر رمضان ۩

۩˙·٠• ۩ بدرى بدرى بدرى ۩˙·٠• ۩
الايام بتجرى والله لسه بدرى يا شهر الصيام
يااااااااااه حالا كده الايام بتجرى وقرب الشهر الكريم على الانتهاء
كل يوم وانتم بخير
ده اول رمضان ليا معاكوا ربنا يعيد الايام بخير ونتقابل فى رمضان جديد
باذنك يارب

قبل ما ابدا اعرض وجبتنا انهارده احب اناشد احبائى
لكل من يرغب فى عمل الخير هناك كثيرين وكثيرين فى احتياج ليد المساعده
تعاطفك وحده مش كفايه
ياريت نقدر نساهم حتى باقل القليل وربنا بيبارك فى هذا القليل
تعالوا نشوف ابراهيم عيسى بيقولنا ايه من خلال برنامج حاجه تفطر
يمكن ده صوت ربنا بيوصلوا لينا انهارده

نشوف بقى وجبتنا
انهارده ح اقدم عصير لذيذ جدا
عصير الأفوكادو

محتاجين لتحضيره
حبه أفوكادو لينة + سكر + ملعقة كبيرة حليب بودرة
ماء حسب الرغبة + ملعقه صغيرة عصير توت
طريقتها بقى
نضرب جميع المقادير السابقه فى الخلاط
ضعي الخليط في كأس ضيفي عليه ملعقة عصير التوت أو عصير أخر
ويقدم مثلجاً

۩˙·٠• ۩˙·٠• رمضان كريم •٠·˙۩ •٠·˙۩


الطبق الرئيسى
لحم الاستيك مشوى فى الفرن
المقادير
كيلو ونصف لحم قطعه واحدة + 4 حبات طماطم + 2 حبه فلفل
6 حبات بطاطس + 6 حبات بصل
4 ملاعق كبيره صلصه الصويا العاديه + نصف كوب ليمون
بهارات لحم + ملح + فلفل
الطريقه
نقطع اللحم الى ترنشات سمكها تقريبا 1.5 سم
نقطع البصل حلقات رفيعه ونضع جميع البهارات على البصل
وبعدين نتبل اللحم بالبصل
نقطع الطماطم والبطاطس والفلفل ترنشات
وبعدين نرص شرائح الطماطم فى الصينيه لغايه ما نغطى قاع الصينيه
ثم نرص اللحم المتبل بالبصل ونضع البصل كله
فوق اللحم ونخلط صلصه الصويا باليمون
كويس ثم نضيفها على اللحم يالتساوى
ونضع باقى الخضار البطاطس والفلفل ونرش رشه ملح خفيفه
على الوش وتغطى الصينيه بورق الفويل ثم نضعها فى الفرن مدة ساعه
من ساعه الى ساعه ونصف تقريبا
جربيها مش ح تندمى
وبالهنا والشفا



۩˙·٠• ۩˙·٠• رمضان كريم •٠·˙۩ •٠·˙۩

أما الحلو للحلو
فحيكون طريقه عمل الهريسة

المقادير
4 أكواب سميد + 2 كوب سكر + ربع كيلو لبن (حليب طازج )
2 بيض + ملعقة فانيليا + ملعقة بكينج بودر
2 ملعقة ليمون مبشور + شربات
طريقة التحضير
نضع السميد ومعه السكر ونخلطهم جيدا ثم نضيف إليهم اللبن والفانيليا والبكينج بودر والبيض ونخفقهم جيداً إلى أن يصبح المزيج سميك قليلاً ومتجانس
ثم نضيف الليمون المبشور إلى المزيج ونحركه معه ثم نتركه مغطّى لمدة 3 ساعات إلى أن يتخمر ، ثم نضعه في صينية الفرن بعد دهنها بالسمن جيداً من جميع أطرافها
ونسخن الفرن على حرارة متوسطة ونضعها فيه لمدة لا تقل عن 25 دقيقة
نخرجها من الفرن عند تمام النضج ونسكب فوقها الشربات
وتزين وتقدم
وبالهنااااااااااااااااااااااااا

لمزيد من الوصفات تلاقيها فى مكتبه الفيديو
ح تشاهدى الوصفه خطوه بخطوه




۩˙·٠• ۩˙·٠• رمضان كريم •٠·˙۩ •٠·˙۩

أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

4 التعليقات:

الحب الجميل يقول...

جوعتينى
جووووووووووووووعتينى يا مرمر
هههههههههه
كله ميه ميه والله
وبالذات اللحم الاستيك المشوى دا
بالهنااا

mrmr يقول...

حبى الجميل
يا حبيتبى سامحينى مش اقصد اجوعك ابدا يا غاليه

ديما منورانى

وبالهناااااااا

السُـلطانة يقول...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ..

بصراحة أنا باستمرار بأتابع إبراهيم عيسى في التلفاز ويعجبني كتير وصادق والله حاجة تفطر وتفطر القلب الحزين على حالنا.

شكرا لك أختي في الله على هذه الوجبة الدسمة وبارك الله فيك

mrmr يقول...

السلطانه
يسعدنى ديما تواجدك فى ركنى المفضل
لكِ منى اجمل باقه من الزهور

رمضان كريم

template by Osama hosny 2009