الأحد، نوفمبر 14، 2010

خروف العيد



كل سنه وانتوا طيبين
كل عيد اضحى وانتوا بصحه وسعاده ونعيم
كل سنه وانا وانتوا بالحب متجمعين
العيد ده حاسه انه مختلف عن اى عيد اخر
حاسه  بفرحه كبيره ماليا قلبى
انا سعيده انى وسطيكم
وسعيده بقدوم العيد
وسعيده انى ح اقدملكم
خروف العيد المحشي بالرز واللحمة المفرومة والمكسرات

المقادير
 خروف متوسط الحجم أو صغير
2 كيلو من اللحم المفروم
 أرز
أربعه لتر ماء
مقدار كوب سمن
ملعقتان ملح
ربع كيلو لوز
ربع كيلو صنوبر
ربع كيلو كاجو
زبيب وبصل مقلي
كوب عصير ليمون (ملح وخل لدعك الخروف)
ملعقة طعام من مسحوق جوزة الطيب
50 جرام مزيج قرفة ورشة قرنفل
50 جرام مزيج الفلفل الأسود وبهار
50 جرام هيل مطحون
50 جرام زعفران
كمشة اوراق غار على عيدان قرفه على حبات مسمار
 وحبات هيل للرز نصها في الرز ونصها تحت الذبيحه في ما الجدر
 او منثوره عليه حبة واحدة من الليمون و الطماطم
وفلفل اخضر (للزينة)
ورق سوليفان

التحضير
بعد ذبح الخاروف وتفريغه، يغسل جيداً من الداخل والخارج يُرش بالملح والخل ويدعك كذلك الراس والكبده، ويترك قليلاً كي تزول الزفره ثم يغسل مرة ثانيةً، ثم يفرك بكوب الليمون و يوضع في الثلاجة
- يغلى اللوز ثم يقشر ويغسل ويصفّى
ينقّى كل من الصنوبر والكاجو، ويوضع كوب سمن في مقلاة ويقلى اللوز ثم الصنوبر ثم الكاجو والزبيب ونستمر فى التحريك على النار لمدة خمسة دقائق
 او اقل ويوضع كلا على حده.
يُتبل اللحم المفروم مع نصف مقادير الملح والبهار والفلفل الأسود والقرفة
والهال المطحون والزعفران ثم نضع السمن في وعاء على النار ونضيف ورقات غار و عيدان قرفة و حبات مسمار وحبات هيل للرز ، ويوضع في الوعاء
مضافا إليه السمن ويحرّك برفق على النار الى حين يحمر السمن وياخذ ريحة البهارات
نضيف اللحمه المفرومه ونقلبها برفق نقليها قلي ويكون الرز مغسول ومصفى
 و يضاف إلى اللحم المفروم المقلي ويضاف إلية الماء الى ما فوق الرز بمقدار 2 سم(ويكون الماء مغلي) ويحرّك برفق قبل تغطية الجدر
 وتترك على نار خفيفة مدة نصف ساعة او اقل سلق الرز نصف استواء
يُرفع الرز عن النار وتضاف إليه نصف المكسرات المقلية، ويحرّك برفق
ملاحظة
 يكون سلق الرز نصف استواء ونص الرز نحشي فيه الخروف ونص الثاني نتركه على نار خفيفه يكمل الاستواء للصينية.

المرحلة الثانية
تُخلط التوابل والملح، ثم يُرش الخروف بها من الداخل والخارج، ويفرك بها جيدا جيداً
يُحشى جوف الخروف المفرّغ بنصف كمية الأرز كذلك الكبد والراس و يكون داخل حشوه الرز في بطن الخروف
مع مراعاة حشو الخروف في كل زواياه
يخاط بطن الخروف ويكتّف ويربط كل ساق مع الأخرى حتى يتكور وينغلق، ويلفان بالسالوفان اوبخيط
تُوضع كمشة عيدان غار وعيدان قرفة و حبات مسمار وحبات هيل للرز نصها في الرز ونصها تحت في قعر الجدر اللي للشوي  ، ويضاف إليه كمية من الماء
يغطى الجدر بشكل محكم ، ويوضع على نار قوية ليغلي ثم تخفف النار حتى تصبح هادئة ويترك علي النار مدة 3 ساعات
بعد التأكد من استواء الخروف، يقلب على صينية ويوضع في فرن ساخن ليحمر قليلاً
يُرفع من الفرن ونكون غرفنا الرز في صينيه كبيره ويوضع الخروف المشوي فوق الرز ونُزيّن الصينية بباقي المكسرات و الزبيب والبصل المقلي و شرائح الطماطم والليمون والفلفل الاخضر  بصوره منسقه ،
ويمكننا أن نغطيه بخبز الرقاق اختياري ثم القصدير الالمنيوم
ويقدم للولائم وايام العيد

لمشاهده وصفات الشيف الشريبنى بانصحك بمشاهده
 مكتبه الفيديو

وكل عيد وانتوااا بخير
عيد أضحى مبارك

أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

6 التعليقات:

Dr/ walaa salah يقول...

كل سنه وانتي طيبه يا مرمر

بصي يا ستي وصفتك شكلها هتخلي الخروف يتاكل اكل

وانا هتفق معاك على اتفاق

انتي اعملي الطبخه وانا عليا اكلها

ايه رايك مفيش احسن من كده صح ؟

مشكوره يا حبيبتي على الطريقه

عيد سعيد

sherin يقول...

كل سنة و انت طيبة مرمر عيد سعيد
و تسلم اديكى على الوصفات الجميلة

شمس النهار يقول...

كل سنه وانتي طيبه
يامظبطاااان مطبخ


يارب داااايما عامر

:))

Dr/ walaa salah يقول...

جينا نهني بالعيد ونقول :

يا اللي القمر على نورك سهر
وشروق الشمس لعيونك ظهر
عيدك مبارك يا وجه القمر

خواطري مع الحياة يقول...

وصفة جميلة
وصفة حلوة للعيد
يعني عايزة تتخنينا في العيد ولا ايه.م
هتبوضي الرجيم
ههههههه
ايه من رجيم
اصل مش عاملة رجيم
يخرب بيتك يارشا
المهم خلينا من رشا الي بتخرف مع فرحة العيد
واقولك
كل سنه وانت طيبة
يارب تتحقق كل امانيكي
تقبلي مروري
سلامي لااجمل وارق واحلى مرمورتي

tote soly يقول...

كل سنة وأنتي طيبة يا مرمر
وعيد سعيد عليكي
ما شاء الله وصفة تجنن وتتاكل أكل
تسلمي يا قمر

template by Osama hosny 2009