السبت، نوفمبر 20، 2010

الاسكااااالوب على طريقتى

حبايبى واصدقائى زوار ركن المرأه
كل سنه وأنتوا طيبين
أكلنا اللحمه لغايه ما حصلتلنا تخمه
وكفايه كده لحمه وننتقل إلى الدجاج
اللى هى الفراخ يعنى
ههههه
باقدملكم أسهل طريقه لعمل أسكالوب
ح تاكلوا صوابعكم وراهااااااا
يارب تعجبكم 
وبالهنااا والشفااا مقدما
أتمنى تجربوها وأكيد ح تدعولى


المقادير
دجاجه مقطعه على  8 اجزاء
وممكن أكثر حسب رغبتك
أو تستخدمى صدور الدجاج المخليه
 بصل + زعتر + كارى + خل + ليمون + كسبره ناشفه
كمون + فلفل أسود + ملح + بيضة
دقيق + بقسماط ناعم أو خشن
زيت للقلي
الطريقة
تغسل أجزاءالدجاجه جيدا بالماء ثم تتبل بالملح و الفلفل  والبصل و الخل والكارى والزعتر
والكمون والكسبره والليمون
وتترك فتره لا تقل عن ثلاث ساعات
حتى تتشرب الدجاجه من التتبيله
تكسر البيضة في صحن و تخفق جيدا 
 وفي صحن ثاني الدقيق و صحن ثالث البقسماط تغمس شرحات الدجاج في البيض ثم الدقيق  ثم البقسماط كل جزءو حدة
ويتم تسخين الزيت على النار و يتم القلي
حتى تصبح ذهبية اللون أو مائلة
إلى الاحمرار نصفيها من الزيت
و تقدم مع البطاطس المقلية
ملحوظه
بعد تسخين الزيت لازم تهدى النار علشان وانتِ  بتحمريها مش  تتحرق منك ولا الزيت كمان مش يتحرق

شوفتوا اذاى أنها طريقه سهله وحلوه والكل يقدر يعملها بنات واولاد جربوها وابقوا أدعوا لى
للاستفاده أكثر من الوصفات
طريقه عمل الخبيزه للشيف الشربينى
اقعدوا بالعافيه

أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

6 التعليقات:

غير معرف يقول...

تسلم ايديك يا مرمر

ツSmiLeY AnGeLツ يقول...

السلام عليكم
دائما وصفاتك جميلة وبسيطة
تسلم ايديكي ياعسولة
تقبلي مروري
سلامي لاجمل اطيب مرمورتي.

غير معرف يقول...

تسلم ايديك يا مرمر
طريقه جميله وسهله
تحياتى

tote soly يقول...

أنا بحب أي وصفه للفراخ
ووصفتك اليوم تجنن وكتير سهله
تسلم الأيادي
وننتظر المزيد

Dr/ walaa salah يقول...

وصفه جميله يا مرمر

تسلم ايدك يا حبيبتي

mrmr يقول...

اشكركم جميعا على مشاركتكم
وسعيده بان الوصفه نالت اعجابكم
ربنا يفرح قلوبكم جميعا

template by Osama hosny 2009