الاسكااااالوب على طريقتى
حبايبى واصدقائى زوار ركن المرأه
كل سنه وأنتوا طيبين
أكلنا اللحمه لغايه ما حصلتلنا تخمه
وكفايه كده لحمه وننتقل إلى الدجاج
اللى هى الفراخ يعنى
ههههه
باقدملكم أسهل طريقه لعمل أسكالوب
ح تاكلوا صوابعكم وراهااااااا
يارب تعجبكم
وبالهنااا والشفااا مقدما
أتمنى تجربوها وأكيد ح تدعولى
المقادير
دجاجه مقطعه على 8 اجزاء
دجاجه مقطعه على 8 اجزاء
وممكن أكثر حسب رغبتك
أو تستخدمى صدور الدجاج المخليه
أو تستخدمى صدور الدجاج المخليه
بصل + زعتر + كارى + خل + ليمون + كسبره ناشفه
كمون + فلفل أسود + ملح + بيضة
دقيق + بقسماط ناعم أو خشن
زيت للقلي
زيت للقلي
الطريقة
تغسل أجزاءالدجاجه جيدا بالماء ثم تتبل بالملح و الفلفل والبصل و الخل والكارى والزعتر
والكمون والكسبره والليمون
وتترك فتره لا تقل عن ثلاث ساعات
حتى تتشرب الدجاجه من التتبيله
وتترك فتره لا تقل عن ثلاث ساعات
حتى تتشرب الدجاجه من التتبيله
تكسر البيضة في صحن و تخفق جيدا
وفي صحن ثاني الدقيق و صحن ثالث البقسماط تغمس شرحات الدجاج في البيض ثم الدقيق ثم البقسماط كل جزءو حدة
وفي صحن ثاني الدقيق و صحن ثالث البقسماط تغمس شرحات الدجاج في البيض ثم الدقيق ثم البقسماط كل جزءو حدة
ويتم تسخين الزيت على النار و يتم القلي
حتى تصبح ذهبية اللون أو مائلة
حتى تصبح ذهبية اللون أو مائلة
إلى الاحمرار نصفيها من الزيت
و تقدم مع البطاطس المقلية
و تقدم مع البطاطس المقلية
ملحوظه
بعد تسخين الزيت لازم تهدى النار علشان وانتِ بتحمريها مش تتحرق منك ولا الزيت كمان مش يتحرق
شوفتوا اذاى أنها طريقه سهله وحلوه والكل يقدر يعملها بنات واولاد جربوها وابقوا أدعوا لى
للاستفاده أكثر من الوصفات
بتقدملك مكتبه الفيديو
طريقه عمل الخبيزه للشيف الشربينى
اقعدوا بالعافيه
6 التعليقات:
تسلم ايديك يا مرمر
السلام عليكم
دائما وصفاتك جميلة وبسيطة
تسلم ايديكي ياعسولة
تقبلي مروري
سلامي لاجمل اطيب مرمورتي.
تسلم ايديك يا مرمر
طريقه جميله وسهله
تحياتى
أنا بحب أي وصفه للفراخ
ووصفتك اليوم تجنن وكتير سهله
تسلم الأيادي
وننتظر المزيد
وصفه جميله يا مرمر
تسلم ايدك يا حبيبتي
اشكركم جميعا على مشاركتكم
وسعيده بان الوصفه نالت اعجابكم
ربنا يفرح قلوبكم جميعا
إرسال تعليق