الخميس، مايو 19، 2011

محشى ورق العنب باللحم المفروم

اصدقائى
مرحبا بكم فى وصفه جديده
من وصفات ركن المرأه
اليوم معايا نوع من المحاشى
وهو محشى ورق العنب باللحم المفروم
والحقيقه انى من عشاق محشى ورق العنب
وباعتبره من الذ انواع المحاشى واطعمها
وكمان اطفالى بيحبوه
علشان كده حبيت اقدمه لكم
يارب يعجبكم


المقادير
1 كيلو ورق عنب
4/1 كيلو لحم معصج
1 كيلو عصير طماطم
3 بصلات مفرية
2 رابطة كسبرة خضرة مفرية
2 رابطة بقدونس مفرى
1 ملعقة كبيرة ثوم مفرى
ملح وفلفل
2 ملعقة صلصة للخلطة
3 عصير ليمون
4/3 لتر مرقة دجاج

الطريقه

نقوم بتحمير البصل والثوم فى الزبدة والزيت
ولما ياخذ الخليط اللون الذهبى نضع عصير الطماطم والصلصة.
 يترك الخليط على النار لمدة 30 دقيقة
 ثم يرفع من على النار ويوضع الارز المغسول والمصفى ثم نضع اللحم المعصج ويتم التقليب جيدا.
نضع الكسبرة والبقدونس والتوابل
ونقلب الخليط جيدا ويترك حتى يبرد 
 ثم نقوم بحشو ورق العنب
ويرص فى الحله مفروشه فى قاعها بحلقات من
الطماطم والجزر والبصل .
ولما  ننتهى من عملية الحشو
 نضع المرقة
 ويترك على نار هادئة لمدة 30 دقيقة

لمعرفه طريقه عمل تارت المارنج
للشيف يسرى فى

أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

2 التعليقات:

كريمة سندي يقول...

لذيذ أوي يا قمر تحياتي

mrmr يقول...

منوره يا قمر

اتمنى يكون المحشى عجبك

template by Osama hosny 2009