محشى ورق العنب باللحم المفروم
اصدقائى
مرحبا بكم فى وصفه جديده
من وصفات ركن المرأه
اليوم معايا نوع من المحاشى
وهو محشى ورق العنب باللحم المفروم
والحقيقه انى من عشاق محشى ورق العنب
وباعتبره من الذ انواع المحاشى واطعمها
وكمان اطفالى بيحبوه
علشان كده حبيت اقدمه لكم
يارب يعجبكم
المقادير
1 كيلو ورق عنب
4/1 كيلو لحم معصج
1 كيلو عصير طماطم
3 بصلات مفرية
2 رابطة كسبرة خضرة مفرية
2 رابطة بقدونس مفرى
1 ملعقة كبيرة ثوم مفرى
ملح وفلفل
2 ملعقة صلصة للخلطة
3 عصير ليمون
4/3 لتر مرقة دجاج
4/1 كيلو لحم معصج
1 كيلو عصير طماطم
3 بصلات مفرية
2 رابطة كسبرة خضرة مفرية
2 رابطة بقدونس مفرى
1 ملعقة كبيرة ثوم مفرى
ملح وفلفل
2 ملعقة صلصة للخلطة
3 عصير ليمون
4/3 لتر مرقة دجاج
الطريقه
نقوم بتحمير البصل والثوم فى الزبدة والزيت
ولما ياخذ الخليط اللون الذهبى نضع عصير الطماطم والصلصة.
يترك الخليط على النار لمدة 30 دقيقة
يترك الخليط على النار لمدة 30 دقيقة
ثم يرفع من على النار ويوضع الارز المغسول والمصفى ثم نضع اللحم المعصج ويتم التقليب جيدا.
نضع الكسبرة والبقدونس والتوابل
نضع الكسبرة والبقدونس والتوابل
ونقلب الخليط جيدا ويترك حتى يبرد
ثم نقوم بحشو ورق العنب
ويرص فى الحله مفروشه فى قاعها بحلقات من
الطماطم والجزر والبصل .
ولما ننتهى من عملية الحشو نضع المرقة
ولما ننتهى من عملية الحشو نضع المرقة
ويترك على نار هادئة لمدة 30 دقيقة
لمعرفه طريقه عمل تارت المارنج
للشيف يسرى فى
2 التعليقات:
لذيذ أوي يا قمر تحياتي
منوره يا قمر
اتمنى يكون المحشى عجبك
إرسال تعليق