الخميس، يناير 20، 2011

كباب حله ولا أحلى من كده


الطبق ده اهداء منى  الى كل امرأه عامله
لانه سهل جدا ومش بياخد وقت
وممكن تتبليه قبل ما تروحى شغلك وترجعى
تحضريه فى دقائق

مقادير كباب الحله 
نصف كيلو شرائح من اللحم البقري
 2 بصل
فلفل  حار " ممكن الاستغناء عنه "
 بهارات
 زنجبيل
 ملح
 قطع من دهن الخروف
الطريقه
قطعي البصل والفلفل شرائح واخلطيهم مع شرائح اللحم والبهارات والزنجبيل واتركيها في الخليط
لمدة  4 او 5 ساعات  في الثلاجة
ضعي الخليط في إناء على النار من غير ميه
ولما يغلي هدى النار عليه واتركيه
 لغايه ما يستوى 
لفي الإناء بورق الألمونيوم
وادخليه الفرن
 ولا يكمل السوى سخني فحمة على النار
 وضعيها عليه ليكتسب رائحة الشواء
ويقدم مع طبق مكرونها أو بطاطس محمرة .
وبالهناااا

لمعرفة طريقة
كاليمارى محشى للشيف الشربينى
حتلاقيها فى مكتبه الفيديو

أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

الثلاثاء، يناير 18، 2011

بعض الاقنعه لتفتيح البشره


السلام عليكم
حبايبى متابعى ركن المرأه
لكى تحصلى على بشره بيضاء بسهوله
 فاليكى بعض الاقنعه السهله البسيطه
التى تعطيكى النتيجه المرجوه
ولا تقلقى فهذه الاقنعه مجربه وسهله
وغير مكلفة ويمكن عملها فى البيت
بمنتهى البساطه
قناع بياض البيض
يستخدم هذا القناع لتبيض البشرة العادية والدهنية فقط دون البشرة الحساسة أو الرقيقة ويتكون هذا القناع من بياض بيضة واحدة
 و5 نقط من عصير الليمون و نخلط المكونات جيدا ويدهن الوجه والعنق بفرشاة
ويترك لمده عشر دقائق ثم يشطف بالماء البارد.
- قناع اللبن بالدقيق 



يستخدم لتبيض البشرة العادية
الغير حساسة
ويحتوى هذا القناع على 3 ملاعق دقيق نقى
وكمية مناسبة من اللبن الحليب الطازج
 و عصير ليمونة واحدة
 وتخلط خلط جيدا إلى أن تتكون عجينة لينة
 ثم نضعها على البشرة 
 ويترك على البشرة لمدة 20 دقيقة
 ثم يشطف بالماء الدافئ.

أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

السبت، يناير 15، 2011

اجمل تورته لشعب تونس الحبيب

اجمل تحيه لاجمل وقفه
لاجمل شعب
شعب تونس الحبيب وباقدم لهم اجمل تورته



المقادير

8 بيضات
2 كوب دقيق
2 كوب سكر ناعم
ملعقة صغيرة بكينج باودر
نصف ملعقة صغيرة فانيليا
2 ملعقة كاكاو بودرة

مقادير الحشو
 450 جرام كريمة شيكولاتة
250 جرام سوفت جلاس شيكولاتة
 200 جرام شيكولاتة لتزيين التورتة

الطريقه 
اول حاجه يتم تسخين الفرن على درجة حرارة
180 مئوية
 ويحضر القالب اللى ح نعمل فيه الكيك
و يفضل أن يكون على شكل قلب
او ذى ما تحبى
و ندهنه بالزبد ونبطنه بالدقيق
و يخفق البيض مع السكر والفانيليا بالمضرب الكهربائي مدة 20 دقيقة
 ينخل الدقيق مع البكينج بودر نضيف اليه
 مقدار الكاكاو
ثم نضيف جميع المكونات الأخرى بالتدريج
 إلى خليط البيض والسكر
طبعا مع الاستمرار بالتقليب بمنتهى الخفة
 يسكب خليط الكيكة في القالب
 ويدخل فى الفرن لمدة 45 دقيقة
 أو الى ان تنضج الكيكه
وعلشان نعرف ان الكيكيه اكتملت نضجها نلاحظ انفصال الكيكة عن جدار القالب
 تقلب الكيكة بعد إخراجها من الفرن
 على قاعدة من السلك 
ونتركها لتبرد
 وتقطع بعد ذلك إلى ثلاثة أجزاء متساوية
  ويفصل كل جزء على حدة
 ثم يوضع الجزء الأسفل على طبق التقديم
 ونضع طبقة من كريمة الشيكولاتة عليها
والطبقه الثانيه كذلك
والثالثه ايضا
 بعدها تساوى الطبقات الثلاث فوق بعضها
ونغطى جوانب التورتة بكريمة الشيكولاته
 وتوضع فى الفريزر لمدة 10 دقائق
حتى تتماسك
ونخرجها بعد ذلك ويوضع عليها
سوفت جلاس الشيكولاتة
ثم تزين من الجوانب ببشر الشيكولاته الخام
 وعلى الوجه بوردات من الشيكولاته
وحبات الكريز
او اى مكسرات حسب رغبتك

وبالهنااااااااا

لمشاهده كيكه نانسى عجرم
ح نلاقيها فى مكتبه الفيديو
فالى هنااااك


أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

الاثنين، يناير 10، 2011

فراخ بالحمص والزنجبيل والكارى

أصدقائى وحبايبى
وحشتونى جداً جداً جداً
يارب تكونوا بخير وصحه
وكل سنه وأنتوا طيبين
أتاخرت عليكوا كتير
ياريت تسامحونى
وصفتى انهارده جميله ولذيذه
وسهله جدا على ست البيت
أنتوا عارفين أن الفراخ طرق اعدادها كتير
وممكن نفنن فيها براحتنا
وعلى رأى المثل
ليث يطلع كويس
ههههههههه
لكن أحنا ديما ستات البيوت بنحب
نبتكر حاجات جديده
علشان نسعد بيها أزواجنا وأطفالنا
معايا النهارده
فراخ بالحمص والزنجبيل والكارى
يارب تعجبكوا
وتكون سهله عليكوا


المقادير
نص كيلو صدور فراخ مقطعة مربعات
 4 طماطم مقطعة ملعقة صلصة طماطم بصلة مقطعة قطع صغيرة نصف كوب زيت 4 فصوص ثوم مبشورة فلفل و ملح و بهارات كاري زنجبيل
وزعتركوب زباديكوب حمص مسلوق نصف كوب ماء 

الطريقه
 نضع البصل في المقلاه فى كمية من الزيت
إلى أن يصبح لونها ذهبى 
 ثم نضيف الثوم والطماطم و صلصة الطماطم  نضيف الفراخ مع البهارات و الملح
و الفلفل و الزنجبيل والكاري والزعتر ثم نضيف بعدها قليل من الماء
حتى ينضج صدور الفراخوبعدها نضيف الزبادي و الحمص
و نتركه ليستوي لمدة 5 دقائق
ثم نقدمه مع الأرز الأبيض

وبالهنا والشفاااااا

اعتقد أن دى طريقه بسيطه وسريعه التحضير
يارب تعجبكم
وأحب افكركم بمكتبه الفيديو
ح تلاقوا فيها أجمل الوصفات
من أشهر الشيفات

اقعدوا بالعافيه

أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

template by Osama hosny 2009