الأحد، أغسطس 15، 2010

سفره دايمه لخامس ايام الشهر الكريم

صبااااااااااااااح الخيراااااااااااااااااااااااات
اعزائى وحبايبى الصايمين اللى بيحتاروا وينداروا مش عارفين يقدموا ايه
انا ح اساعدكم فى اختياركم واقدم لكم ما هو غنى وصحى ولذيذ
اول حاجه نشرب العصير وبقترح عصير المانجو بالهبل
 أأأأأأ
أقصد مانجو بالموز واللبن
تحضير المكونات
١ كوب مانجا, ناضج ومقشر ومقطع الى مكعبات
٣⁄٤ كوب موز, ناضج ومقطع
٢⁄٣ كوب حليب سائل  + ١ ملعقة صغيره عسل 
١⁄٤ ملعقة صغيره خلاصة الفانيليا 
الطريقه
 توزّع مكعبات المانجو في صينية وتوضع في الثلاجة مدة ساعة
من الوقت حتى تتجمد.
نضرب المانجو مع المكونات الأخرى بالخلاط الكهربائي وتُمزج حتى الحصول على مشروب ناعم.

۩˙·٠• ۩˙·٠• رمضان كريم •٠·˙۩ •٠·˙۩

ثانيا
 ياللا همتكم معايا بقى فى شغل المطبخ التقيل بس مش تقيل قوووى يعنى
نشوف بقى
طريقه عمل الكباب بالكارى
مقادير الكباب
١ كيلو لحم مفروم  + ٢ بصل  + ١ ملعقة كبيرة ثوم مهروس  + ٢ توست
٢ ملعقة كبيرة فلفل أخضر, مقطع الى قطعات صغيرة
١⁄٢ حزمه نعناع  + ١ ملعقة صغيره زنجبيل
١⁄٢ حزمه كزبرة طازجة  + ٢ ملعقة كبيرة كمون
١ ملعقة صغيره قرفة ناعمة  + ملح
مقادير الكاري
٢ بصل متوسط الحجم, مفروم  + ٢ ملعقة كبيرة صلصة الطماطم
٢ طماطم, مقطع ناعم  + ١ ملعقة كبيرة زنجبيل مطحون
٢ ملعقة صغيره كمون  + ١ ملعقة صغيره فلفل أبيض
١ ملعقة صغيره قرفة ناعمة
١ ملعقة صغيره فلفل أحمر, حسب الرغبة
٢ كوب زيت  + ملح
الطريقه
 لتحضير الكباب، تخلط جميع المقادير في الخلاط الكهربائي ما عدا اللحم المفروم ثم توضع على اللحم وتمزج معه.
 يعجن اللحم ويشكّل على شكل الاصبع ويكون شكله كالكباب الصغير .. ويوضع بعدها في صينية في الفرن الكهربائي لمدة ربع ساعة تقريبا.
 وفي اثناء ذلك اشعلي قطعة فحمة وضعيها في صحن صغير على القصدير ويسكب فوقها ملعقة سمن وتوضع في الفرن لتبخير الكباب ..
 لتحضير الكاري
 يوضع كوبين من الزيت في القدر ويوضع عليها البصل الناعم ويقلب حوالي 20 دقيقة .. وبعد ذلك يوضع معه الزنجبيل والطماطم والكمون وفلفل ابيض وفلفل احمر اضافة الى القرفة ويقلب حوالي 20 دقيقة ..
يضاف الى القدر 3 اكواب ماء يغلى الماء لمدة 10 دقائق وبعدها تُخرج الكفتة من الفرن بحذر وتوضع في القدر فوق الكاري .. ويغلى لمدة 5 دقائق. وبعد ذلك ضعيهـا في الصينية وزينيها بالكزبرة الخضراء.

۩˙·٠• ۩˙·٠• رمضان كريم •٠·˙۩ •٠·˙۩

ثالثا
 ياللا ندخل على الحلويات
شارلووووووت
وده من المطبخ الفرنسى
المقادير اللى ح نستعملها
8 كوب لبن +  ١ علبة بسكوت ساده +  ٢ كوب سكر + ٤ ملعقة كبيرة نشا
٤ ملعقة كبيرة كاكاو بودرة + ١ ملعقة صغيره فانيليا
 فستق للتزيين
طريقتك
 علشان نحضر الطبقه الاولى، نذوب في حّلة 4 كوب حليب و 2 ملعقة نشاء
و كوب سكر و الكاكاو ونصف ملعقة صغيرة فانيليا. 
 يوضع المزيج على نار هادئة مع التحريك المستمرحتى يتماسك ثم يرفع عن النار.
و يصب الخليط في صينية
و يوضع صف من البسكويت فوق الخليط.
و لتحضيرالطبقه الثانيه
 يذوب 4 كوب حليب في حلّة مع 2 ملعقة نشاء و كوب سكر
 ونصف ملعقة صغيرة فانيليا .
 نستخدم نفس طريقة الطبقه الاولى  علشان نحصل على مزيج متماسك
ثم يرفع عن النار و يسكب فوق البسكويت .
 لنكون بكده عندنا طبقتين من الكريما وطبقة بسكويت .
ونزينه بالفستق و ندخل الشارلوت الثلاجه ليتماسك ويبقى سهل تقطيعه

۩˙·٠• ۩˙·٠• رمضان كريم •٠·˙۩ •٠·˙۩

اتمنى حبايبى تكون سفرتى انهارده نالت اعجابكم
ومنتظره رأيكم فى مقترحاتى
وبأراكم تشجعونى للمزيد من المقترحات
وبالهناااااااا

أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

4 التعليقات:

أتنين حبيبين يقول...

ماشاء الله
أكلات وشويه عصاير تحفه تجنن
يسلموا ايدكى اللى كتبت وجوعتنا يا مرموره ياقلبى

مودتى
وبالهنا والشفا

mrmr يقول...

صباح الفل يا اجمل توتا فى البلوجر كله
يارب يخليكى يا قمر
انا تحت امرك
انت بس تقشرى واحنا ناكل
ههههههههه
ونورتى يا قلبى

رمضان كريم

شمس النهار يقول...

ماشاء الله عليكي

تسلم ايدك

لطيفه حكاية الكفته دي
هجربها ورزقنا علي الله
بس طبعا بعد ماافك الجبس

:))

mrmr يقول...

شمس النهار

يااااااه يا حبى انا ارهقتك قوى ورايا ولففتك كعب داير
هههههههه
جربيها ومتعوليش الهم لو مطلعتش من اول مره حلوه اكيد من تانى مره تتقنى عملها

الف سلامه عليكى يا جميل ربنا يكمل شفاكى على خير

رمضان كريم

template by Osama hosny 2009