السبت، أغسطس 14، 2010

سفرتك رابع يوم رمضان


صباح الخيررررات
اليوم رابع يوم فى الشهر الكريم
ياترى سفرتك ح تكون اذاى ؟؟
وحتعملى ايه ؟؟
ركن المرأه بتحاول تساعدك فى ترتيب سفرتك واختيار فطارك يوم بيوم وبتحاول تجيب كل ما هو جديد
واول حاجه نبتدى بيها المشروبات

شراااااب الخروووووب

المقدار
2 رطل خرّوب  +  2 كوب سكر
تنفيذه
 يُنقع الخروب في ليترين من الماء لمدة 12 ساعة أو طوال الليل.
 يُنقل الخروب والماء الذي نُقع فيه الى وعاء ويُغلى على نار قوية لمدة ساعة
 بعد أن تُغطّى القدر.
 يُصفّى وتزال منه قطع الخروب
 يضاف السكر اليه ويمزج الخليط جيداً، ثم نضعه فى الثلاجه
لمدة ساعة على الأقل، ثم يُقدَّم بارداً
وبالهنااااااا

@@@@@@@@@@

أما طبقنا انهارده
صينيه الدجاج باللبن الزبادى مع الرز الابيض
وده من الاطباق اللبنانيه
يارب تعجبكم
طريقه الطبخ
نتبل الدجاج المقطع إلى أرباع بالثوم
علبة زبادي
ملح
فلفل أسود
بهارات مشكله ( بزار بالسعودي)
ثم يغطى بالقصدير ويدخل الفرن من تحت...
نضع الرز المنقوع على النار ونضع عليه ملح + زيت زيتون +
فلفل حار + قرفه + هيل
لعمل كشنه الرز...يقطع البصل شرائح ويحمر بالزيت..
نضع الزبيب على البصل ونضع جميع البهارات المطحونه
(هيل - قرفه - فلفل أسود - كمون - كزبره ناشفه - زعفران )
نضع الكشنه على وجه الرز في القدر..
نرفع القصدير عن الدجاج ونحمره من الأعلى
نرفع الكشنه عن الرز ونضعها جانباً ثم نغرف الرز ونضع عليه الدجاج
ويزين بالكشنه...

@@@@@@@@@@@

الحلويات
زنود الست
دى حلوى لبنانيه الاصل


٥٠٠ غرام عجينة الفيلو (عجينة البقلاوة) ما يعادل علبة أو 22 رقاقة
٣ كوب قشدة  + زيت للقلي
للتزيين
زهر البرتقال (مزهر) +  فستق حلبي مطحون
للشربات
2 ونص  كوب سكر
 1 ونص  كوب ماء +  ٢ ملعقة صغيره عصير ليمون حامض 
 ١ ملعقة كبيرة ماء الزهر  +١ ملعقة كبيرة ماء الورد
الطريقه
 لتحضير الشربات يوضع السكر والماء في وعاءعلى النار.
 عندما يبدأ المزيج بالغليان ، يضاف عصير الليمون ويترك على النار ليكثف،
 ثم يضاف ماء الزهر وماء الورد،
يرفع الشربت عن النار ويوضع جانباً ليبرد.
 لتحضير زنود الست
 تقطع كل رقاقة عجين الى مستطيلات بطول عشرة سم.
 لحشو كل قطعة توضع شريحتين من العجين فوق بعضها بشكل معاكس
على شكل زائد (+).
توضع ملعقة كبيرة من حشوة القشدة في الوسط، ونغلق جانبي الرقاقة السفلى،
 ثم نلف حولها الرقاقة الأخرى على شكل أصبع.
 يّسخّن الزيت وتُقلى زنود الست لتصبح ذهبية اللون
، ترفع عن النار وتوضع على ورق خاص لإمتصاص الزيت.
 تغمّس بالشربات ثم تزيّن بالقشدة،
زهر الليمون والفستق الحليى المطحون.
وبالهنااااااا

اتمنى تكون سفرتى انهارده خفيفه على قلبكم
وطرقها سهله
ومش تتعبوا فى المطبخ كتيررررر
كل يوم وانتم طيبين
رمضان كريم


أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

8 التعليقات:

غير معرف يقول...

مقترحاتك جميله
شكرا لمجهودك ومنتظره كل يوم من ده

كل سنه وانت طيبه

ربنا يتقبل منك صيامك

رمضان كريم

ليلى

أتنين حبيبين يقول...

دى وصفه هايله

ماشاء الله عليكى
رائعه

مودتى

mrmr يقول...

ليلى
اهلا بيك يا قمر
نورتينى

رمضان كريم

mrmr يقول...

توتا
اتمنى الوصفات تكون سهله عليكى يا قمر
وتريحى ماما من وقفت المطبخ

نورتى يا قمر

رمضان كريم

ويكا يقول...

مساء الخيييييييييير

تيست .... تيست
الووو الوووو الووووو
واحد - اتنين - تلاته

mrmr يقول...

ويكا

اهلا اهلا

انت وصلت لركن المراه

ركن المراه منوره بيك

الحب الجميل يقول...

مش بحب الخرووووب يا مرمورتى
سيبك منه
تعالى بقى على صنية الست فرخه والارز
هو دا الاكل اقصد الكلام
جميله اوى وهجربها ان شاء الله

اما الحلويات فتسلم مجيبك لينا

مجهود رائع
تسلم أيدك يا مرموره
تصبحى على خيرررررررررررر

mrmr يقول...

حبى الجميل
بالهناااااا يا عمرى
نورتى ركن المراه

template by Osama hosny 2009