باذنجان بالطريقه الشاميه
عزيزتى
المكدوس السوري
طبعا من اسم الوصفه عرفنا أن اصلها سورى
وده استخدام جديد للباذنجان
وفاتح للشهيه
اتمنى انها تنول اعجابك
المقادير
كيلو باذنجان أسود حبات صغيرة
فلفل أحمر مطحون
رأس كبير من الثوم المفروم ناعم
نصف كيلو جوز مفروم خشن
زيت الزيتون
طريقة التحضير
انزعي رأس الباذنجان باليد وليس بالسكين
ثم يغسل يشق الباذنجان بالطول
دون أن يفصل عن بعض
ضعي الباذنجان في الماء المغلى مع التقليب
المستمر حتى ينضج
وذلك بالضغط على الباذنجان بالاصابع
و تشعري بتمام النضج
ثم نصفي الماء
ونملح الباذنجان من الداخل و الخارج
ثم نضعهم في المصفاة بالترتيب
ونغطيه بقطعه من القماش او الشاش الابيض
ونتركه لمدة يومين
للتخلص من الماء نهائى
ثم نجهز الحشو بخلط الثوم و الجوز والفلفل الاحمر
ونقوم بحشو الباذنجان
ثم نضعهم في برطمان نظيف
ثم نقلب البرطمان على فمه لليوم الثاني
ثم نقلبه ونضع عليه الزيت
حتى يغمره جيداً ثم نغلقه ولا يفتح
إلا بعد أسبوعين من غلق البرطمان
وبالهناااا
لمشاهده المزيد من الوصفات فى
2 التعليقات:
مساء الفل على ست الكل
ازيك ياقمر..؟؟؟
يارب تكوني بالف خير وعافية ياعمري
يعني لو عايزة الطبخة دي اعمليها قبلها بيومين
بعدين مابتروح لو خليتها يومين بالبرطمان
اكله غريبة بجد
ان شاءالله بجربها
تسلم ايديكي ياقمر
تقبلي مروري ^_^
تسلم ايديكى ياقلبى
إرسال تعليق