الثلاثاء، مارس 08، 2011

باذنجان بالطريقه الشاميه


عزيزتى
المكدوس السوري
طبعا من اسم الوصفه عرفنا أن اصلها سورى
وده استخدام جديد للباذنجان
وفاتح للشهيه
اتمنى انها تنول اعجابك


المقادير
كيلو باذنجان أسود حبات صغيرة
فلفل أحمر مطحون
رأس كبير من الثوم المفروم ناعم
نصف كيلو جوز مفروم خشن
زيت الزيتون

 طريقة التحضير

انزعي رأس الباذنجان باليد وليس بالسكين
 ثم يغسل يشق الباذنجان بالطول
دون أن يفصل عن بعض
ضعي الباذنجان في الماء المغلى مع التقليب
المستمر حتى ينضج
وذلك بالضغط على الباذنجان بالاصابع
و تشعري بتمام النضج
ثم نصفي الماء
ونملح الباذنجان من الداخل و الخارج
ثم نضعهم في المصفاة بالترتيب
ونغطيه بقطعه من القماش او الشاش الابيض
ونتركه لمدة يومين
للتخلص من الماء نهائى
ثم نجهز الحشو بخلط الثوم و الجوز والفلفل الاحمر
 ونقوم بحشو الباذنجان
ثم نضعهم في برطمان نظيف
ثم نقلب البرطمان على فمه لليوم الثاني
 ثم نقلبه ونضع عليه الزيت
 حتى يغمره جيداً ثم نغلقه ولا يفتح
إلا بعد أسبوعين من غلق البرطمان
وبالهناااا


لمشاهده المزيد من الوصفات فى

أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

2 التعليقات:

خواطري مع الحياة يقول...

مساء الفل على ست الكل
ازيك ياقمر..؟؟؟
يارب تكوني بالف خير وعافية ياعمري
يعني لو عايزة الطبخة دي اعمليها قبلها بيومين
بعدين مابتروح لو خليتها يومين بالبرطمان
اكله غريبة بجد
ان شاءالله بجربها
تسلم ايديكي ياقمر
تقبلي مروري ^_^

♥نبع الغرام♥♪≈ يقول...

تسلم ايديكى ياقلبى

template by Osama hosny 2009