الأربعاء، يوليو 25، 2012

سفره ركنى لـ 6 ايام رمضان


كركديه باللبن


المقادير

كركديه زهر + لبن + سكر

الطريقه

ينقع زهر الكركديه لمده لا تقل عن 6 ساعات
ويصفى ويضاف اليه اللبن والسكر
 ويضرب فى الخلاط ضربا مبرحا
 وح تلاحظى اللون البنفسجى الرائع
ويصب فى اكواب بها قطع الثلج المجروش

وبالهنااا على قلبكوووا
 ً

ريش ضانى بالمياه الغازيه

المقادير
نص كيلو ريش
5 فصوص ثوم مهروسين
ملعقة كبيرة صوص صويا
2ملعقة كبيرة عسل نحل
ملح و فلفل
نصف كوب كولا او اى مياه غاريه حسب رغبتك

الطريقة
نتبل الريش بالبصل و الملح و الفلفل و الثوم 
و صوص الصويا 
و نتركها فترة مش اقل من ساعة
نغرز اللحم بالسكين
 علشان اللحم يشرب التتبيلة كويس
في طاسة نحط فيها زيت لتحمير الريش
ونحمرها من الجانين لغايه ما يوصل لونهم للبني
و بعد ما تحمر كويس نحط باقي التتبيلة و نقلب لحد ما تذبل التتبيلة
و بعدين نحط العسل و نقلبهم
و نحط الكولا و نقلب و نهدي النار و نغطي الطاسة
 و نسيبها تستوي براحتها
كل فترة نقلبها ولو الصوص بدأ ينشف نزود شوية ميه لغايه ما تتم نضجها
وبالهنااااااا 
شعريه بالمكسرات
 
المقادير

2/1 كوب سمن أو زبدة
2/1 كيلو شعرية
1 كوب فاكهة مجففة أو ياميش رمضان او اى مكسرات
2 ملعقة كبيرة زبيب
1 كوب سكر
1 ملعقة صغيرة فانيليا
1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
6 بيض
   4 ونص كوب لبن حليب

للتزيين

لوز مُقشر + سكر بودرة

الطريقة

 
يُسخن السمن على نار متوسطة و تُحمر الشعرية
 مع التقليب المستمر
 حتى يُصبح لونها مائلاً للاحمرار 
ثم تُترك جانباً لتبرد
  تُخلط الشعرية مع المكسرات و الفاكهة المجففة 
و الزبيب في وعاء عميق و تُوضع في قالب الكيك
  ويُخلط السكر مع الفانيليا و البيكنج بودر
  يُخفق البيض جيداً في وعاء عميق 
ويضاف إليه لبن الحليب و خليط السكر مع الخلط جيداً حتى يذوب السكر تماما
  يُصب الخليط على الشعرية  و يُرص عليه اللوز   يُوضع في فرن حرارته 180 درجة مئوية
 لمدة 45-60 دقيقة
  يُترك ليبرد و يُرش بسكر البودرة 
وبالهنااااااا 

أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

0 التعليقات:

template by Osama hosny 2009