الخميس، يونيو 03، 2010

فطائر الجبن بالشبت


المقادير
 2 كوب من الدقيق المنخول
1/2 كوب من الزيت
 1 بيضة
 1/2 كوب من الجبنة الكاسات
 5 ملعقة كبيرة من حليب البودرة
1 ملعقة صغيرة من الخميرة الفورية
1 ملعقة صغيرة من السكر
 1/2 ملعقة صغيرة من الملح
 ماء كافي للعجين
 1 كوب كبير من الجبنة البيضاء
 1 ملعقة صغيرة من حبة البركة
3 ملعقة شبت مفروم
الطريقة
توضع الخميرة الفورية مع السكر في نصف كوب من الماء الدافىء
 ونغطيها لمدة 15 دقيقة ونتركها شويه على جنب.
نضع الدقيق في طبق  ويضاف إليه الزيت
وحليب البودرة وجبنة الكاسات
 ثم تصب الخميرة والملح
وتخلط المقادير جيداً ثم يضاف الماء تدريجياً
وتعجن المكونات لغايه ما تبقى عجينة متماسكة ولينة وجاهزة للفرد.
نضع العجينة في كيس من النايلون مدهون  بالزيت
وتترك العجينة مدة 1 ساعة على الأقل
علشان ترتاح جيداً.

الحشوة
تهرس الجبنة البيضاء بالشوكة ونضيف إليها الشبت وتخلط جيداً.
تقطع العجينة إلى قطع صغيرة بحجم حبة الجوز
 وتشكل على شكل كرات.
ثم تفرد كل كرة من العجين على طاولة المطبخ المرشوشة بالطحين
وتفرد على شكل دوائر.
توضع ملعقة صغيرة من حشو الجبنة وسط كل دائرة من دوائر العجين،
 ثم تجمع أطراف العجينة وتغلق في الوسط بأطراف الأصابع
 أو تشكل حسب الرغبة .
ندهن الصينية بالزيت
وترص الفطائر ويدهن وجه الفطائر بالبيضة المخفوقة
وترش بحبات البركة
 ثم تدخل الصينية إلى فرن معتدل الحرارة مدة 20 ـ 25 دقيقة
 أو حتى تاخذ اللون  الذهبي

وتقدم ساخنة
وبالهنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

4 التعليقات:

أم الخلود يقول...

مجرد دخولي لمدونتك أجد نفسي أشم رائحة الطبخ ورغم أني كسولة جدا ولا أعرف سوى عدد من الطبخات إلا اني أتمنى أن ترسلي أحد الأطباق الشهية عبر النت لو أمكن.
ههههه

تسلم إيديك

mrmr يقول...

ام الخلود
اقرب طريق الى قلب جوزك معدته
دى مقوله من زمان بنسمعها
علشان كده بعض الستات سعات يا حببتى بيكون غصبن عنها لازم تدخل المطبخ وتغير فى الاصناف علشان تشترى قلب الراجل
ارمى الكسل ولو مقدرتيش يكون لى الشرف ارسال الاطباق لغايه عندك
وبالهنااااا

resalatye يقول...

بجد جديده وحلوه اوى وانا هجربها انهردا بجد تسلم اديكى

mrmr يقول...

رسالتى
ازيك يا ريرى
ان شاء الله تجربيها وتعجبك
وبالهنااااا

template by Osama hosny 2009