الخميس، يونيو 10، 2010

أرز بالكبد والقوانص والمكسرات

المقادير
- أرز
- 1/2 كيلو كبد وقوانص
- زيت
- لوز وصنوبر
- شعيرية
- لسان عصفور
- ماء
- مرقة دجاج
- ملح
- بصلة
الطريقة
- نغسل الأرز كويس ونصفيه
- وفي إناء على النار نضع زيت ونقدحه ونبداً في تحمير الأرز كله
ونفضل نقلب فيه لغايه ما يحمر
وبعد كده نقوم بتحمير كوب من الشعيرية
وكوب من لسان العصفور
 ونضيفهم على الأرز المحمر
ونيتدى نزوده ماء أو شوربة دجاج مع الملح وتوابل
وممكن كمان نضيف ربع معلقه 
 قرفة مطحونة ده لو حبيتى
وبعد مايتشرب الماء نقلل النار عليه ونخليه يستوى
على نار هاديه
وبعديها تقطيعى بصلة قطع صغيره ونحمرها في زيت
ونضيف عليها الكبد والقوانص مقطعين قطع صغيرة برضه
ونسيهم لغايه ما  يستوى خالص  ونتبلهم
و نحمر اللوز أو الصنوبر للتزيين
ونخلط الكبد والقوانص مع اللوز المحمر والزبيب  او اى مكسلاات تحبيها
ونزين بيهم طبق الأرز

اتمنى يكون طبق اليوم سهل وخفيف عليكم
وبالهنااااااااا

أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

4 التعليقات:

أم الخـلـود يقول...

السلام عليكم ..

في الحقيقة أنا أحب الكبدة ولا أحب كثيرا القوانص .. لكن هذا لا يمنع أن طعمهم مع الرز لذيذ فقد جربته مرتين وأعجبني كثيرا

تسلم الأيادي.

mrmr يقول...

وعليكم السلام ..
عزيزتى الغاليه
بسعد جدا بمرورك واعجابك بنوعيه الموضوعات اللى بقدمها
دامت زيارتك ليا بالحب
وبالهنااااااا

لــــ زهــــــراء ــــولا يقول...

ايه الجمال ده ..تسلم الايادي يا احلى مرمر

لـــولا

mrmr يقول...

لولا
اهلا اهلا
اتفضل يا حبيى بالهناااا
ابقى جربى طبقى اكيد ح يعجبك

template by Osama hosny 2009