الثلاثاء، يونيو 22، 2010

!! بيتزا الفراااااااخ ما فيش احلى من كده

 
 مقادير العجينة
كوبان ونصف دقيق أبيض
علبة زبادي
فنجان شاي زيت
ملعقتين صغيرين ملح (أو حسب ما تحبى)
ملعقتين خميرة فورية
ملعقة بيكنج باودر
ملعقة ونصف حليب بودرة
ملعقة ونصف سكر
ميه للعجين

 مقادير الحشوة
8 – 10 قطع صدور دجاج مسلوقة ومفتتة
جزرة مبشورة
حبتين فلفل رومي أخضر مفروم فرماً ناعماً
4 بصلات متوسطة مفرومة فرماً ناعماً
فصين ثوم مدقوقان
ملعقتين جبن سائل
ملعقتان مايونيز
مكعب مرقه دجاج
3 ملاعق طعام زيت
ملعقتين صغيرين ملح (أو حسب رغبتك )
ملعقتين صغيرين فلفل أسود  ( أو حسب برضه رغبتك )
نصف كوبايه ميه

 للوجه
ملعقتين مايونيز
ملعقتين معجون طماطم
زيتون أخضر مقطع قطع صغيره
زيتون أسود مقطع قطع صغيره

 طريقة إعداد الحشوة
يوضع الزيت في قدر ويرفع على نار هادئة
ونضيف البصل المفروم إلى الزيت ونقلب حتى يذبل
ونضيف الثوم المدقوق ونستمرفى التقليب
وبعدها نضيف كل من الفلفل الرومي والجزر المبشور ومكعب الماجي
 ونقلب المقادير كلها كويس
و يضاف الماء ويغطى القدر حتى تذبل المقادير وتمتزج ببعض
ونضيف كل من الملح والفلفل والدجاج المفتت ونقلب جيدا
 ويرفع القدر من على النار
يضاف كل من الجبن والمايونيز وتقلب الحشوة
حتى تمتزج المقادير تماماً

 طريقة إعداد العجينة
يمزج الدقيق مع البيكنج باودر والخميرة والملح والسكر والحليب
يضاف نصف مقدار الزيت إلى الخليط ويخلط جيداً
يضاف الزبادي والماء ويعجن المزيج باليد حتى تتكون عجينة نقدر نشكلها
يضاف النصف المتبقي من الزيت وتعجن العجينة جيداً
تترك العجينة لتخمر
تفرد العجينة  بعد ذلك على سطح مدهون بالزيت سمك نصف سم تقريباً
تقطع بواسطة القطاعة على شكل دوائر صغيرة
يمزج كل من المايونيز ومعجون الطماطم معاًَ ويدهن الوجه بالصلصة
توضع كمية من الحشوة على وجه البيتزا ثم نوزع حلقات الزيتون
تخبز حلقات البيتزا في فرن متوسط الحرارة
 الى ان تنضج
وتقدم
وبالهنااااااااااااااااا

أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

2 التعليقات:

Food Lover يقول...

امممممم أكلة لذيذة، أنا من عشاق البيتزا هي أكلتي المفضلة على الإطلاق :)

mrmr يقول...

عزيزتى Food Lover
بالهنااااا يا حبى
انا كمان من عشاق البيتزا وهى اكلتى المفضله
مرسى يا حبى ليك خالص

template by Osama hosny 2009