السبت، أغسطس 28، 2010

۩ افطارك لليوم الثامن عشر من الشهر الكريم ۩

حبايبى واصدقائى يسعد صباحكم اذا كان صباح
ويسعد مساءكم اذا كان مساء
معلش سامحونى مش بقدر كل يوم اقدم جديد نظرا لبعض الظروف
لكن انا ديما معاكم وقلبى وفكرى مشغول بيكم
وعايزه اقدم  ليكم المفيد والصحى
مشروبنا انهارده لليوم 18 من شهر رمضان المبارك حيكون
ميلك شايك الشكولاه
وده مشروب امريكى يارب يعجبكم

المقدار
1 ونص كوب لبن  + ٣٠٠ غرام شوكولا  قطع
٢⁄٣ كوب سكر  + ٦ ملعقة كبيرة آيس كريم  بالفانيلا
الطريقه
 يّسخن الشوكولا في وعاء مع كوب ماء على حرارة متوسطة
مع التحريك المستمر حتى يذوب الشوكولا.
ثم يّضاف السكر ويترك على النار حتى يغلي ثم يّرفع ويوضع جانباً ليبرد
 يوضع بعد ذلك اللبن مع مزيج الشوكولا في الخلاط الكهربائي، يخلط بسرعة عالية ثم تضاف الايس كريم الفانيليا ويّمزج جيداً.
 يُسكب الميلك شايك في كاسات طويلة
 ويُقدّم بارداً
وبالهنا

۩˙·٠• ۩˙·٠• رمضان كريم •٠·˙۩ •٠·˙۩

اما طبقى الجديد انهارده حيكون
فراخ بصلصه الصماطم والبهارات على الطريقه الايطاليه 

المتطلبات 
1 كجم صدور دجاج
1 ملعقة صغيرة  ثوم مفروم
2 ملعقة كبيرة زيت عباد الشمس
1 ملعقة كبيرة زيت زيتون
2-3 ملعقة كبيرة صلصة طماطم
4/1 كوب دقيق
2 ملعقة كبيرة جبن بارميزان مبشور
1 ورق لاورا
3 فروع ريحان طازج
1 ملعقة صغيرة ريحان مجفف
1 ملعقة صغيرة أوريجانو مجفف
رشة بابريكا  + ملح
طريقة التنفيذ
سخني زيت الزيتون في إناء على نار متوسطة
أضيفي صلصة الطماطم والريحان الطازج ، وورق اللورا
 وكوبايه الماء واتركيه ليغلى
اخفضي النار و اتركيه ليغلى لمدة 10 دقائق أو حتى يصبح الصوص سميكاً
 ثم  تزال أوراق الريحان وورق اللورا و يترك جانباً
قطعي كل صدر دجاجة إلى نصفين بالعرض ثم يقطع كل نصف إلى قطعتين
امزجي الدقيق، الملح، البابريكا، بودرة الثوم، الأوريجانو
الريحان المجفف و الجبن البارميزان في طبق وضعي قطع الدجاج في خليط الدقيق ليغطى به جيداً
سخني زيت  في مقلاة غير لاصقة على نار متوسطة تحمر قطع الدجاج
على الجانبين حتى يحمر الدجاج و ينضج
ضعي الدجاج في طبق و صبي الصوص الساخن فوقه
وممكن تقدميه  مع مكرونة مسلوقة
وبالهنااااا

۩˙·٠• ۩˙·٠• رمضان كريم •٠·˙۩ •٠·˙۩
 
اما الحلو انهارده بقدملك  كريب بصوص البلح
انما ايه حكاااااااااااااااايه

 مقاديرك
100 جم طحين  + 1 ملعقة كبيرة سكر + القليل من الملح
2 بيض  +  1 ملعقة كبيرة زيت  + 300 مل من اللبن
القليل من الزعفران + الصوص
100 جم من الزبد
50 جم من السكر
150 مل من صوص البلح
1 ملعقة صغيرة من الكركم
2 ملعقة صغيرة من قشر البرتقال
4 ملاعق كبيرة من الكريمة 
 الخطوات التنفيذ
يحضر الصوص أولاً
بحيث توضع كل مقادير الصوص في قدر ويترك ليغلي على نار هادئة
لتحضير الكريب
يخلط الطحين مع السكر والملح في وعاء ثم يضاف إليه الزعفران
يضاف اللبن ويقلب الخليط جيداً
يسخن الزيت في قدر مخصص لصنع الكريب أو البان كيك على نار هادئة
 تسكب كمية قليلة من عجينة الكريب فوق الزيت وتحمر وتقلب على الجانبين
عندما تنضج قطعة الكريب ترفع من على النار
 وتثنى ويسكب عليها القليل من صوص البلح
وبالهنااااااااا



اتمنى اللى قدمته انهارده نال اعجابكم
تمنياتى اليكم بصوم مقبووول وافطاااااااااااارا شهيااااااااااااا

أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

8 التعليقات:

Unknown يقول...

ايه يا مرمر حرام عليكي داحنا لسة ف أول اليوم الاقي قدامي الصور دي ؟ :)

mrmr يقول...

صباااح الفل يا حسنى
حرام عليا ليه بس !!!
مش علشان الستات تلحق تجهز طلبات الفطار
بس بجد ان سعيده انك موجود فى ركتى المفضل

ابقى تعالى بعد الفطار ومزمز براحتك يا عم ومحدش ح يمنعك
عصير و فراخ وكمان الحلووووو
هيص هيص وخد راحتك على الاخر

صباحك قشطه بالهبل

ربنا يجعل صيامك مقبولا باذن الله

قناه ايما يقول...

ايه يا مرمر حرام عليكى ايه الجمال ده بس انا صايمه بس تسلم اديكى

mrmr يقول...

رسالتى

حمد الله بالسلامه يا قمر

هانت يا حبى كلها نص ساعه والافطار يبقى جاهز والبهنااااا

♥♥ سكنـــ روحي ــت♥♥ يقول...
أزال المؤلف هذا التعليق.
♥♥ سكنـــ روحي ــت♥♥ يقول...
أزال المؤلف هذا التعليق.
♥♥ سكنـــ روحي ــت♥♥ يقول...

أيه الجمال ده
كل سنة وأنتى بخير غاليتى

mrmr يقول...

سكنت روحى

دا جمال زيارتك يا روحى

شكرا يا قمر للزياره

template by Osama hosny 2009