محشى ورق عنب
المحاشى من الوجبات المحببه لدى كثيرين
وانا من ضمن الكثيرين بموووووت فيه
علشان كده بنحب
ديما نشكل فى انواع المحاشى
كرنب - فلفل - كوسه - ورق عنب - بذنجان
انهارده باقدم محشى ورق عنب على الطريقه اليونانيه
يارب تعجبكم
نجهز المقادير اللى ح نحتاجها
3 ملاعق طعام من زيت الزيتون
1 حبة بصل مفرومة فرماً ناعماً
300 جرام من لحم الغنم المفروم
1 فص من الثوم٬ مسحوق
ربع ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود المطحون
1 مكعب من مرقة الدجاج
¾ كوب أو 150 جرام من الأرز المصري
¾ كوب أو 150 جرام من الأرز المصري
2 ملاعق طعام من الشبث الطازج٬ المفروم فرماً ناعماً
¼ كوب من البقدونس الطازج٬ المفروم فرماً ناعماً
1 ملعقة صغيرة من النعناع الطازج٬ المفروم فرماً ناعماً
3 ملاعق طعام من الصنوبر٬ المحمص
¼ كوب من الماء
50 قطعة من ورق العنب
1 مكعب من مرقة الدجاج مذوّب في كوبين من الماء
لتحضير المحشى
يُسخّن الزيت في مقلاة ويقلى البصل على نار متوسّطة الحرارة
لتحضير المحشى
يُسخّن الزيت في مقلاة ويقلى البصل على نار متوسّطة الحرارة
لمده بين 3 و4 دقائق
حتّى يذبل. يُضاف اللحم مع الثوم والفلفل، ويُطهى المزيج حتّى يتغيّر لون اللحم
ويختفي اللون الزهري.
يُضاف مكعّب مرقة الدجاج ماجي مع الأرز، الشبث،
البقدونس، النعناع، الصنوبر والماء. يُحرّك المزيج ويقلب على النار لمدّة
دقيقتين أو 3 دقائق حتّى يمتصّ الأرز الماء. يُترك جانباً حتى يبرد.
لحشو ورقة العنب
توضع على مكان مسطّح مع الجانب غير الأملس والعنق باتّجاه
لحشو ورقة العنب
توضع على مكان مسطّح مع الجانب غير الأملس والعنق باتّجاه
الأعلى. توضع ملعقة صغيرة من الحشوة على الجزء الأسفل، يُطوى الطرفان الخارجيان باتّجاه الوسط وتُلفّ الورقة بشكل إصبع.
تُصفّ طبقتان من ورق العنب غير
المحشو في قعر قدر، ثم توضع الأوراق المحشوّة مع تغيير الاتّجاه في كلّ طبقة.
يُضاف مكعّب مرقة الدجاج ماجي المذوّب، حتّى تصل المرقة
تحت الطبقة العليا من ورق العنب مباشرة.
يُضغط ورق العنب بصحن ويُغلى المزيج ثم تُخفّف الحرارة.
يُضغط ورق العنب بصحن ويُغلى المزيج ثم تُخفّف الحرارة.
تُغطى القدر وتُترك على نار هادئة لمدّة تتراوح بين 40 و45 دقيقة
حتّى تنضج الأوراق مع الأرز.
يُقدّم ساخناً مع المرقة
ويُزيّن بشرائح الليمون الحامض
وبالهنااااااااا
اتمنى الطريقه تكون نالت اعجابكم
والان الى مكتبه الفيديو
لمشاهده احلى الوصفات من اشهر الشيفات
ويُزيّن بشرائح الليمون الحامض
وبالهنااااااااا
اتمنى الطريقه تكون نالت اعجابكم
والان الى مكتبه الفيديو
لمشاهده احلى الوصفات من اشهر الشيفات
8 التعليقات:
احم احم
وحشششششتينى ووحشتنى اكلاتك
وجوعتينى وحاجات كتير
ربنا يسترها معاكى ويحافظ عليكى
توتا
وراياااااا ورااااايا يا محشى الهنا
هههههههههههههههههه
صدقينى مش عايزة اوصفلك مدى حبى لية من كتر عمايلة
هههههههههههههه
طبعا انتى فاهمة
بس تسلم ايدك برضووووووو
الله يا مرمر انا بموت في ورق العنب
تسلم ايدك يا حبيبتي
توتا
مستوره يا حيبتى
ادخلى برجلك اليمين
ههههه
وحشانى قوى يا غاليتى
بالهناااااا والشفاء
ربنا يسعد قلبك ويكمل شفاء ماما على خير
حبى الجميل
خلاص يا قمر وصل حبك الشديد للمحشى
فهمه طبعا يا قمر
قبلاتى
د / ولاء
بعد الشر عليكى يا دكتور
احنا نجيب المحشى كل يوم لغايه باب البيت بالهناااااااااا
تحياتى وقبلاتى
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ..
أجمل حاجة في المحشى وبالذات ورق العنب إننا ناكل صوابعنا وراه من كتر طعمته وحلاوته .. دايما تخلينا نشتهي نعمل طبخات متعبة بس جميلة
تسلم إيديك يا مرمر
عزيزتى السلطانه
المثل بيقول (( الغاوى ينقط بطقيته ))
واحنا يا ستات غاوين تعب القلب
وماله يا حبى لما نقف فى المطبخ بالساعات علشان حبايبنا وكمان علشان خاطر الذوق والطعم الجميل
بالهناااااا
ربنا يسعدك ويفرح قلبك
إرسال تعليق