السبت، يوليو 21، 2012

سفره ركنى لثانى ايام رمضان


عصير الموز بالبرتقال

المقادير

3 حبات موز
 3 حبات برتقال
كوب زبادي
3 ملعقة طعام عسل
نصف كوب ماء مثلج
قطع فواكه للتزين حسب الرغبه
الطريقه
يقطع الموز ويعصر البرتقال ويضاف العصير الى الموز
 ثم يضاف اليهما اللبن الزبادي والعسل
والماء المثلج وتخلط جميع المقادير بالخلاط ويصب الخليط في كؤوس كبيرة الحجم
وتزين الكؤوس بقطع الفواكه الطازجة ويقدم وصحة وعافية 
وبالهنااااااااااااا

الدجاج بالبرتقال

 المكونات
نصف كيلو صدور دجاج مقطعة مكعبات متوسطة
3/4 كوب مرق دجاج
3/4 كوب عصير برتقال طازج
ملعقة صغيرة ونصف بشر برتقال
ثلاث ملاعق كبيرة خل
1/4 كوب صويا صوص
1/2 كوب سكر بنى
ثلاث فصوص ثوم مهروسة
قطعة زنجبيل طازج مبشورة ( حوالى ملعقة )
ربع ملعقة صغيرة شطة
ملعقتين صغيرتين نشا الذرة
ملعقتين كبيرتين ماء بارد
للتغطية والقلى
بياض 3 بيضات
1/2 كوب نشا الذرة
1/2 كوب دقيق
1/2 كوب زيت نباتى
الطريقة 
يخلط مرق الدجاج فى إناء مع عصير وبشر البرتقال والخل وصوص الصويا والسكر البنى والثوم والشطة
 ونقلب جيدا حتى يذوب السكر تماما
ينقل 3/4 كوب من المزيج إلى كيس ثلاجة أو طبق عميق 
وينقع به قطع الدجاج فى الثلاجة ل 30 - 60 دقيقة لا أكثر
يسخن باقى مقدار الصوص على نار متوسطة 
ونذيب النشا فى الماء البارد وعندما يغلى الصوص نضيف النشا المذابة وتقلب جيدا حتى يسمك المزيج حوالى دقيقة.
يبعد الخليط عن النار ويترك جانبا حتى نبدأ فى تحضير الدجاج
 نسخن الفرن على درجة 500 فهرنهايت.
نخفق بياض البيض فى طبق عميق وفى طبق آخر نخلط الدقيق مع النشا،
نخرج الدجاج من الثلاجة ونصفيه من خليط النقع ويجفف جيدا،
نضع الدجاج أولا فى بياض البيض وتغلف جيدا وتصفى للتخلص من البياض الزائد ثم نضعها فى مزيج الدقيق والنشا وتغطى جيدا،
نتخلص من الزائد منه وهكذا حتى تنتهى من كل مقدار الدجاج
ندهن صينية فرن بالزيت ونرص فيها قطع الدجاج فى صف واحد وندخلها الفرن حتى تتحول قاعدة كل قطعة للون الذهبى - حوالى 7 دقائق
ثم نقلبها على الوجه الآخر ونتركها حتى تأخذ اللون الذهبى أيضا - حوالى 3 - 5 دقائق ثم تنقل لطبق مغطى بمنديل مطبخ للتخلص من الزيت
نسخن الصوص المُعد إن لزم الأمر ثم نضيف له الدجاج وتقلب فيه 
وبالهنااااااااااااا 

طريقة عمل السينابون 

المكونات
3 كوب دقيق
1 بيضة
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
مقدار من الفانيليا
5 ملاعق كبيرة لبن بودرة
3 ملاعق كبيرة سكر
1 ملعقة كبيرة خميرة بودر
الحشو
زبد + سكر + قرفة + لبن ساخن ومحلى
الطريقة
نقوم بوضع اللبن البودرة والسكر والخميرة إلى الدقيق ونقلبها
 ثم نضيف إليها البيض والفانيليا والزيت
 وفى حالة احتياج العجينة يمكن إضافة قليل من الماء الدافئ
 بحيث تصبح العجينة غير متماسكة، ثم نتركها لتخمر لمدة ساعة.
تفرد العجينة بالنشابة بسمك رفيع ونقوم بوضع الزبد والسكر والقرفة عليها
 ثم نلفها كالسويسرول ونقطعها حلقات
 ثم نضعها فى صينية مدهونة بالزيت على مسافات متباعدة نوعا ما 
ونتركها لمدة ربع ساعة، ثم نضعها فى صينية فى الفرن على درجة حرارة متوسطة حتى يحمر من الجوانب والأسفل، ثم نضعها فى شى ليحمر من الوجه، وبعد خروجه من الفرن يوضع عليه اللبن المحلى الساخن
وبالهناااااااااااااا

أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

2 التعليقات:

شمس النهار يقول...

الفراخ صعبة
:))
خاليك في السهل المطبخ بيبقا حر
عايزين حاجات في الاوام اوام كده
:))

في السنابون هنحمر الوجه ازاي في كلمة ناقصة
بشكرك عليه الطريقة دي سهله انا بعشقه وعملته قبل كده وطلع فاشل
هجرب المره دي

mrmr يقول...

شمس النهار

نولع الشوايه علشان تحمر فى الوجه ولمده دقيقه مش اكثر علشان مش تتحمر زياده عن اللزوم ... وممكن تستغنى عن تحليتها باللبن الساخن دا حسب رغبتك
اما سبب فشلها ( بعض الاحيان بتكون الخميره غير صالحه علشان كده تفشل الطريقه تاكدى من صلاحيه الخميره )

جربيها وباذن الله تنجح المحاوله
وبالهنااااا
نورتى ركنى يا غاليتى

template by Osama hosny 2009