۩ اليكِ الذ طعام فى اليوم العشرين من شهر رمضان ۩
حالووو يا حالووو رمضان كريم يا حالووو
كل لحظه وانتو فى منتهى السعاده
وفرحانين ومبسوطين
ابتدى العد التنازلى لانتهاء الشهر الكريم
حالا كده الايام الجميله بتنتهى بسرعه لكن احنا نقدر نخلى ايامنا كلها سعيده
وسر السعاده تاتى براحه البال واسعاد الاخرين
ونظره الحب والحنان اللى ممكن نقدمها لشخص محتاج
ربنا يجعله فى ميزان حسناتكم
يالى كده بمنتهى الهمه والنشاط نشمر ايدينا ونستعد لدخول المطبخ
مشروبنا انهارده هو
عصير الفراوله
نحضر مع بعض
فراولة طازجة ( او محفوظه بطريق سليمه )
١ ملعقة كبيرة عصير ليمون حامض
١ ملعقة كبيرة سكر
الطريقه
تُغسل حبات الفراولة وتُثلّج لمدة ساعة او اكثر.
يضرب الفراولة المثلجة مع العصير والسكر و¾ كوب من الماء
في الخلاط الكهربائي حتى نحصل على مزيج ناعم
ويصب فى كاسات للتقديم
وبالهنااااااا
۩˙·٠• ۩˙·٠• رمضان كريم •٠·˙۩ •٠·˙۩
اما الطبق الاساسى بتاعنا وده طبق صينى
ههههه
عشنا وشفنا كمان الاكل حنعملوه صينى لكن مافيش مانع مادام لذيذ
دجاج صينى بالكارى والكركم
نحضر سوى
2 صدور دجاج بدون عظم + 3 ملعقة زيت زيتون
2/1 ملعقة كركم + ملعقة كاري + فلفل أسود + 1 جزر + قطع ملفوف
1 فلفل أخضر + قطع مشروم + 1 بصل + 1 كوب صلصة صويا
نبتدى بقى نشتغل
نقطع صدور الدجاج قطع صغيرة وبعدين نغسلها ونضعها فى المصفاة
وفي المقلاة نضع قليل من زيت الزيتون
ونضع عليه صدور الدجاج والبهارات والملح ويترك حتى ينضج الدجاج ثم نضع الخضروات حتى تذبل ثم نضيف صلصة الصويا ونقلبها
وتقدم ساخنة
وبالهنااااااااااااااااااااااااااااا
۩˙·٠• ۩˙·٠• رمضان كريم •٠·˙۩ •٠·˙۩
الحلويات بقى وااااااااااو حكايه تانيه خالص
انا بقدم الحلووووو للحلوووووووو
كنافه بالكريمه والاناناس
الحاجه اللى واثقه منها بقى انها ح تعجبكم
طلباتنا بقى ح تكون
2/1 كجم كنافة + 1 علبة أناناس محفوظة ومحلى + 2 بيضة
2 بياض بيض + 2 كوب لبن + 1 كوب سمن مذاب
4/1 كوب زيت ذرة + 4 ملعقة كبيرة دقيق + فانيليا + 6 ملعقة كبيرة سكر
2/1 1 كوب شربات
طريقة تحضيرها بقى
1.يخلط اللبن والبيض وبياض البيض والدقيق والسكر والفانيليا جيداً في إناء
2.يسخن على نار متوسطة حتى الغليان مع الخفق المستمر
3.يرفع عن النار ، تترك الكريمة لتبرد لمدة 20 دقيقة
4.في هذه الأثناء تحضر الكنافة تقطع إلى شرائط قصيرة ممكن نستخدامى المقص
5.توضع فى وعاء متوسط و تقلب جيداً مع الزبد المذاب والزيت
باستخدام اليدين حتى تتشربه و تصبح لينة
6.تدهن صينية للفرن بالزبد و تفرد فيها نصف كمية الكنافة
7.يضغط على الكنافة في الصينية جيداً باليدين لتصبح متماسكة
8.يفرد خليط الكريمة على الكنافة بعيداً عن أحرف الصينية
9.يصفى الأناناس من السائل و يرص فوق طبقة الكريمة
مع ترك القليل من المسافات بين كل قطعة وأخرى
10.يضاف النصف الأخر من الكنافة و يضغط عليه أيضاً
11.يسخن الفرن إلى درجة 200-210 مئوية ثم توضع الصينية على الرف السفلى لمدة 20-25 دقيقة حتى يصبح السطح ذهبي اللون
12.تخرج الصينية من الفرن و يصب الشربات البارد عليها فور خروجها
13.يوضع طبق التقديم فوق الصينية ثم تقلب الكنافة فيه ويمكن رش فستق مطحون علي سطح الكنافة وتقدم فوراً.
وبالهنااااااااااااااا
۩˙·٠• ۩˙·٠• رمضان كريم •٠·˙۩ •٠·˙۩
6 التعليقات:
تسلم إيديكى
جوعتينا وشوقتينا
طبعا عجبتنى صينية الكنافه
وبإذن الله راح أجرب طريقتك دى
تحياتى يامرمريتا
اهلا بالعزيزه الغاليه
دولى حبيبه قلبى
انا واثقه ان الكنافه ح تعجبك قوى
ان شاء الله تجربيها وابقى قوليلى بقى رايك يا قمر
مرسى حبيبتى على زيارتك اللى بتسعدنى كتير كتير
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ..
أكلات لذيذة وأما الحلو ما يحلى إلا في رمضان طبعا .. تسلم الأيادي .. وتحياتي لك ولمجهودك المستمر.
ماشاء الله
برافوا عليكي
:))
تحياتي
السلطانه
اهلا بيكى يا قمر
منوره ديما المدونه
رمضان كريم
شمس النهار
اهلا بالعزيزه الغاليه
يسعدنى ديما وجودك فانتى شيف قديم ومتمكن
نورتينى يا شمس
رمضان كريم
إرسال تعليق