لحمه الغلبان - باذنجان بانيه
نظرا لارتفاع أسعار اللحوم
فكرت انى اقدم لحمه الفقير الغلبان
واللحمه اللى أقصدها تحتوي على كميات كبيرة من الفيتامينات والمعادن ومضادات الأكسدة
الباذنجان الأسود على وجه الخصوص غنى بالزنك والبوتاسيوم
تعالوا نشوف طريقه سهله وبسيطه
لعمل الباذنجان
1 كيلو باذنجان رومي
2 بيضه
ملح - فلفل
بقسماط
زيت غزير للتحمير
الطريقة
نقشر الباذنجان ونقطعه شرايح بسمك 1 سم ويغسل ويتبل بالملح
ونسيبه شويه فى المصفاه لمده 4/1 ساعة
يكسر البيض ونضع الملح والفلفل ثم تجفف شرايح الباذنجان
وتوضع في البيض ثم فى البقسماط الناعم
يقلى الباذنجان في زيت ساخن وينشل ويوضع على ورق نشاف
ويقدم في طبق ويجمل بالبقدونس
18 التعليقات:
حتى الباذنجان أصبح بانيه !!!
أول مرة أسمع عن لحمة الغلبان بأنها بانيه .. غريبة .. مساكين الغلابة إللي زينا!!
المجهول
نعمل ايه بس المطر يركب الصعب
فعلا الباذنجان يعتبر لحمه الغلبان وده علشان العناصر الموجوده فيها والغنيه بيه
كلنا يا عزيزى غلابه
ربنا يرحمنا برحمته
بحب أنا العبقريه في الأفكار
^^
ماهو وسط الأسعار الملتهبه إللي إحنا فيها
يبقى الواحد ضروري يدبر نفسه عشان مايحس بأي نوع من الحرمان
يسلمووو
^_^
ghada mOhsen
يا مراحب يا مراحب
اهوو نعمل ايه بس من باب التغير
ولعدم الشعور بالملل والروتين
نورتى يا قمر
السلام عليكم
الصراحة وصفة لاتجي على البال ولاعلى الخاطر
تسملي على الوصفات الجميلة دي
انتي اكيد طباخة
ربنا يوفقك
سلامي ياعسولة
هو مالو الباذنجان دا أحسن من اللحمه
على الاقل ما بيرفعش الكوليسترول
تسلمي مرمر عل هذه الوصفة
خواطرى فى الحياه
نعمل ايه لازم نغير يا غاليتى
الروتين والقرف
ولا اللحمه اللى 70 جنيه تعبنا وجيوبنا تعبت واتخرمت
ياريت تكون الفكره عجبتك
شهر زاد الحبيبه
الباذنجان !!!!!! بموووووت فيه ولذيذ وطعم وله فوايد كثيره
ديما بتسعدينى بتواجدك
نورتينى يا قمر
انا بموت فى الفتيجان بكل انواعه واشكاله وهاجرب الطريقه دى انا الطبيعى بقليه وبعمله بالخل والتوم او الطماطم بم ان الطماطم نار يبقى بالصلصه
تسلمى يا مراميرو
الله يا مرمر طريقه حلوة اوى
وجوعتينى وانا اصلا جعانه اوى ههههههههههه وبحب الباذنجان بس بعملو يا اختى مسقعه اصل بحبه اوى اوى
بس تصدقى انا هقوم اجرب الطريقه دى فر صه وانا جعانه لتقف تطلع وحشه ههههههههههههههههه
تسلم ايدك يا مرمر بجد طريقه عجبتنى جدا ولازم اعملها بجد
تسلمى يا قمر
جربت الطريقه دى قبل كدا
وفعلا طعمها جميل
غير طبعا البذنجان اللى بالخل والتوم والدمعه والفلفل الحاااااار
كل نعمة ربنا جميله
تسلم ايديك يا مرمورة
وحشتينى
قطتى هنا
يا مرحبا يا مرحبا
انا كمان من عشاق البتنجان
الله يرحمك يا امى هى اللى حببتنى فيه
ومكنتش بحب اكله غير من ايديها
اتمنى فعلا تجربيها انا واثقه انها ح تعجبك قوى
نورتينى يا قطتى
جوجو
يا حبيبه قلبى انتى جعانه
تعالى يا قمر اغرفلك طبق من عمايل ايديا ههههههه
الطريقه دى ح تعجبك قوى وتعجب الاولاد وكمان نادر ح ياكل صوابعينه وراها
ههههههه
بس ابقى عدى صوابعه بعد الاكل
ياللا يا قمر ربنا يساعدك
قدامى على المطبخ وح تلاقينى وراكى خطوه خطوه علشان لما تخلصى الاكل اكله انا هههه
انا سعيده بوجودك فى ركنى المفضل
ربنا يسعد قلبك
حبى الجميل
لباذنجان من الاكلات المحببه لناس كتير وطرق صنعها كتير قوى
واكيد من ايديكى ح يكون لها مذاق خاص
نورتينى يا قمر
بحبك يا قمر انتى وبمووت فيكى
امووووواه
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ..
أعتذر أختي في الله مرمر عن التأخر في التعليق ماشاء الله مدونتك عامرة دائما بالأكلات اللذيذة والنفس الحلو .. وزي ما قلتي ربنا يرحمنا برحمته .. بارك الله فيك وسلمت أناملك.
تسلم ايدك يا مرمر
اكلاتك لذيذه يا حبيبتي ومفيده صحياً
اشكرك وفي انتظار جديدك
السلطانه
لا يا قمر انتى متاخرتيش ولا حاجه
المدونه كلها تحت امرك وفى اى وقت
ربنا يسعدك ويحافظ عليكى
د / ولاء
ديما باسعد بتواجدك الدائم
شكرا لمتابعتك
ربنا يفرح قلبك
إرسال تعليق