السبت، فبراير 12، 2011

تورته التحرير

مبروووك لمصر
مبروووك للحريه
شكرا لشباب التحرير
شكرا للعزيمه والاصرار
وبالمناسبه دى ح أقدم تورته لشباب
التحرير وح أسميها

تورته التحرير


المقادير
10 بيضات متوسطه
2 كوب الا ربع سكر بودره ناعم
2 كوب دقيق
فانليا

طبعا مش ح نستعمل بيكنج بودر
 في الكيك الاسنفجي
 لان الاعتماد الاساسي على الهواء
اللى بيدخل اثناء ضرب البيض


الطريقه 
اول خطوه بنفصل البياض عن الصفار
و يضرب كلا منهما مع نصف كمية السكر


ده شكل الصفار بعد الضرب

و ده شكل البياض بالسكر


وبعدين بنضيف البياض الي الصفار
 و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده
 على  دفعات
و لازم تلاحظوا هشاشته..و خفته..
و ده شئ مهم جدا
ومن عوامل نجاح الكيكه الاسفنجيه



ويصب فى الصينيه
 و يفضل ان يكون قالب جداره عال ..بعد دهنها بالسمن و الدقيق

وبندخلها فى فرن ساخن
و بعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه
و بعدين بطفي الفرن و اتركها بداخله عشان لما تقابل هواء بارد مباشرة بتهبط
فبتركها حوالي 20 دقيقه
 و بعدين اقبها على منخل سلك



و بعدين ابدأ في التزيين
اى فاكهه تحبيها  


أنااستخدمت شرائح خوخ
كريز اخضر
فراوله مغطاه بالشيكولاته السائلة
شرائح تفاح
كريم شانيه ابيض و بالشيكولاته
ثلاث اصابع من بسكويت الشيكولاته

بعدها بقسم الكيك الى نصفين
و بضيف الكريم شانتيه الابيض بين الطبقتين


انا غطيتها اولا بالكريمه البيضاء و بعدين عملت طبقات من الخوخ و التفاخ و الفراوله
وممكن تزينيها حسب زوقك ورغبتك
والفاكهه اللى تحبيها



وده الشكل النهائى
وبالهناااااااا
والف مبرووووك لشعب مصر

لمعرفه طريقة تورته الكسندرا
 للشيف أحمد القاضى
ح تلاقوها فى مكتبه الفيديو


أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

2 التعليقات:

Shaimaa يقول...

أنا عايزة حتة مليش دعوة يا ستى

ألف مبروك علينا كلنا النصر ورجوع مصر حرة ورجوع عزتنا وكرامتنا
وكل تورتاية جميلة وانتى طيبة يا مرمورة

نبع الغرام يقول...

الحمدلله على كل حال


:)

ويارب اللى جاى يكون احسن من اللى راح


جميله اوى التورته ياقلبى
تحياتى
ايناس

template by Osama hosny 2009