السبت، فبراير 12، 2011

تورته التحرير

مبروووك لمصر
مبروووك للحريه
شكرا لشباب التحرير
شكرا للعزيمه والاصرار
وبالمناسبه دى ح أقدم تورته لشباب
التحرير وح أسميها

تورته التحرير


المقادير
10 بيضات متوسطه
2 كوب الا ربع سكر بودره ناعم
2 كوب دقيق
فانليا

طبعا مش ح نستعمل بيكنج بودر
 في الكيك الاسنفجي
 لان الاعتماد الاساسي على الهواء
اللى بيدخل اثناء ضرب البيض


الطريقه 
اول خطوه بنفصل البياض عن الصفار
و يضرب كلا منهما مع نصف كمية السكر


ده شكل الصفار بعد الضرب

و ده شكل البياض بالسكر


وبعدين بنضيف البياض الي الصفار
 و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده
 على  دفعات
و لازم تلاحظوا هشاشته..و خفته..
و ده شئ مهم جدا
ومن عوامل نجاح الكيكه الاسفنجيه



ويصب فى الصينيه
 و يفضل ان يكون قالب جداره عال ..بعد دهنها بالسمن و الدقيق

وبندخلها فى فرن ساخن
و بعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه
و بعدين بطفي الفرن و اتركها بداخله عشان لما تقابل هواء بارد مباشرة بتهبط
فبتركها حوالي 20 دقيقه
 و بعدين اقبها على منخل سلك



و بعدين ابدأ في التزيين
اى فاكهه تحبيها  


أنااستخدمت شرائح خوخ
كريز اخضر
فراوله مغطاه بالشيكولاته السائلة
شرائح تفاح
كريم شانيه ابيض و بالشيكولاته
ثلاث اصابع من بسكويت الشيكولاته

بعدها بقسم الكيك الى نصفين
و بضيف الكريم شانتيه الابيض بين الطبقتين


انا غطيتها اولا بالكريمه البيضاء و بعدين عملت طبقات من الخوخ و التفاخ و الفراوله
وممكن تزينيها حسب زوقك ورغبتك
والفاكهه اللى تحبيها



وده الشكل النهائى
وبالهناااااااا
والف مبرووووك لشعب مصر

لمعرفه طريقة تورته الكسندرا
 للشيف أحمد القاضى
ح تلاقوها فى مكتبه الفيديو


أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

2 التعليقات:

Humman being يقول...

أنا عايزة حتة مليش دعوة يا ستى

ألف مبروك علينا كلنا النصر ورجوع مصر حرة ورجوع عزتنا وكرامتنا
وكل تورتاية جميلة وانتى طيبة يا مرمورة

♥نبع الغرام♥♪≈ يقول...

الحمدلله على كل حال


:)

ويارب اللى جاى يكون احسن من اللى راح


جميله اوى التورته ياقلبى
تحياتى
ايناس

template by Osama hosny 2009