تورته التحرير
مبروووك لمصر
مبروووك للحريه
شكرا لشباب التحرير
شكرا للعزيمه والاصرار
وبالمناسبه دى ح أقدم تورته لشباب
التحرير وح أسميها
تورته التحرير
المقادير
10 بيضات متوسطه
2 كوب الا ربع سكر بودره ناعم
2 كوب دقيق
فانليا
طبعا مش ح نستعمل بيكنج بودر
2 كوب الا ربع سكر بودره ناعم
2 كوب دقيق
فانليا
طبعا مش ح نستعمل بيكنج بودر
في الكيك الاسنفجي
لان الاعتماد الاساسي على الهواء
اللى بيدخل اثناء ضرب البيض
الطريقه
اول خطوه بنفصل البياض عن الصفار
و يضرب كلا منهما مع نصف كمية السكر
ده شكل الصفار بعد الضرب
و ده شكل البياض بالسكر
وبعدين بنضيف البياض الي الصفار
و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده
على دفعات
و لازم تلاحظوا هشاشته..و خفته..
و ده شئ مهم جدا
ومن عوامل نجاح الكيكه الاسفنجيه
ويصب فى الصينيه
و يفضل ان يكون قالب جداره عال ..بعد دهنها بالسمن و الدقيق
وبندخلها فى فرن ساخن
و بعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه
و بعدين بطفي الفرن و اتركها بداخله عشان لما تقابل هواء بارد مباشرة بتهبط
فبتركها حوالي 20 دقيقه
و بعدين اقبها على منخل سلك
و بعدين ابدأ في التزيين
اى فاكهه تحبيها
أنااستخدمت شرائح خوخ
كريز اخضر
فراوله مغطاه بالشيكولاته السائلة
شرائح تفاح
كريم شانيه ابيض و بالشيكولاته
ثلاث اصابع من بسكويت الشيكولاته
بعدها بقسم الكيك الى نصفين
كريز اخضر
فراوله مغطاه بالشيكولاته السائلة
شرائح تفاح
كريم شانيه ابيض و بالشيكولاته
ثلاث اصابع من بسكويت الشيكولاته
بعدها بقسم الكيك الى نصفين
و بضيف الكريم شانتيه الابيض بين الطبقتين
انا غطيتها اولا بالكريمه البيضاء و بعدين عملت طبقات من الخوخ و التفاخ و الفراوله
وممكن تزينيها حسب زوقك ورغبتك
والفاكهه اللى تحبيها
وده الشكل النهائى
وبالهناااااااا
والف مبرووووك لشعب مصر
لمعرفه طريقة تورته الكسندرا
للشيف أحمد القاضى
ح تلاقوها فى مكتبه الفيديو
2 التعليقات:
أنا عايزة حتة مليش دعوة يا ستى
ألف مبروك علينا كلنا النصر ورجوع مصر حرة ورجوع عزتنا وكرامتنا
وكل تورتاية جميلة وانتى طيبة يا مرمورة
الحمدلله على كل حال
:)
ويارب اللى جاى يكون احسن من اللى راح
جميله اوى التورته ياقلبى
تحياتى
ايناس
إرسال تعليق