الاثنين، نوفمبر 09، 2009

صينيه البطاطس باللحم المفروم

المقادير
1 كيلو بطاطس
2 بصله كبيره
5 فصوص ثوم
ثمرة طماطم
قرن فلفل رومي
2/1 كيلو ريش ضاني او بيت الكلاوي
ملح -فلفل
قليل من جوز الطيب
2 ملعقة سمن
2 كوب عصير طماطم
الطريقة
تقشر البطاطس وتقطع شرايح بطول الثمره بسمك 1 سم
يقطع البصل حلقات وكذلك الثوم
 ويدعك جيدا بالملح والفلفل وجوزة الطيب
 ثم تدعك مع اللحم ترص نصف كمية البطاطس في صينيه
 مع قليل من البصل المتبل
ثم يوضع اللحم فوقه ويغطى بالنصف الباقي من البطاطس
وباقي البصل يقطع الفلفل الرومي والطماطم حلقات
وترص فوق الوجهه
ويضاف عصير الطماطم والسمن
تزج الصينيه في فرن حار لمدة ساعه
 ثم تهدء الحرارة
وتترك لمدة نصف ساعة اخرى
 حتى تمام النضج وتتسبك ويحمر الوجهه
ويقدم بالهناااااااااااااء

أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

0 التعليقات:

template by Osama hosny 2009