الخميس، يناير 21، 2010

صينيه اللحم المفروم بالبشاميل بكرات البطاطس المهروسه




المقادير



نص كيلو لحم مفروم
بصلة مفرومة
صلصة بيتزا أو معجون طماطم
بهارات - ملح
بطاطس مسلوق (الكمية حسب الرغبة) + شويه حليب
بقدونس مفروم
3 أكواب حليب
3 ملاعق كبيرة دقيق
جبن موزاريلا او رومى


الطريقة


- نعمل اللحم المفروم بتحمير البصل ثم اضافة اللحم المفروم والبهارات مع تفتيته حتى ينضج وينشف.. يضاف الملح.
- نضيف قليلا من الصلصة الى اللحم، حتى يصبح لونه محمر..
(بس نغير لونه بدون اى سوائل فيه)
- نهرس البطاطس البطاطس مع الحليب والملح والبقدونس ونشكله كرات، عددها يكفي لتغطية الصينية.


 نعمل الباشاميل


- الدقيق يحمر فى السمن و يصفر لونه بسيط و نضيف اللبن فيه مع التحريك
المستمر ثم وضعه على النار وتحريكه حتى يغلظ لازم سميكه و متنسوش الملح
و الفلف الابيض
- في صينية نضع اللحم المفروم ثم نصب الباشاميل فوقه، ثم نصف
البطاطس فوق الباشاميل.
- نرش الجبن ثم ندخلها في الفرن..
اللحم المفروم بصلصه البيتزا
نضع طبقه البشاميل


 كوري البطاطس و رصيها فوق البشاميل


و رشي فوقها الجبن الرومى او الموتزاريلا



وهذا الشكل النهائى



وبالهنا والشفا

أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

0 التعليقات:

template by Osama hosny 2009