الجمعة، مايو 14، 2010

طريقة عمل الكرواسون

المقادير
 4 كوب دقيق أبيض فاخر
 6 ملاعق طعام حليب بودرة
 2 ملعقة طعام بيكنج بودر
نصف كوب سكر
 نصف ملعقة صغيرة ملح
 ملعقة طعام خميرة
 ربع كوب زيت
 ماء دافئ للعجن
 لوح الزبدة " زبدة مجمعة على شكل لوح "

التغطية 
 ملعقة كبيرة حليب بودرة
 ملعقة من الماء
 ربع ملعقة سكر

الطريقة
انخلي الدقيق و ضيفي كل المقادير الجافة عليه ثم اعملي دائرة بوسط الدقيق .
ضعي الزيت في الدائرة و افركي بالأصابع
 حاولي رفع يديك أثناء العجن إلى الأعلى ليدخل الهواء للعجين .
ثم اعملي دائرة ثانية و ضعي فيها الماء الدافىء
 بشكل تدريجي و اعجني بعد كل إضافة حتى تتكون لديكِ عجينة لينة و متماسكة .
اتركى العجينة تخمر  لمدة ساعة تقريباً في مكان دافئ .

طريقة الفرد
بعد أن تختمر العجينة افرديها كدائرة كبيرة وضعي في المنتصف
الزبدة الجامدة  ووزعيها على النصف بالتساوي
وانتبهي فالزبدة لا يجب أن تكون جامدة تماماً من الفريزر
 حتى لا يتمزق العجين بس لازم تكون طرية و لكن باردة , ووزعيها على
نصف الدائرة .
ونشوف بقى خطوه خطوه بالصور
اطوي النصف الأخر من العجين ليتشكل لديكِ نصف دائرة
وحاولي أن تضغطي على هذا النصف المطوي حتى تصلى إلى الأطراف
وتخرجي كل الهواء من العجين
و افرديها كويس و لو خرجت منك الزبدة أثناء عملية إخراج الهواء ما مفيش مشكله
 اتركي العجينة قليلاً فى الطبق و غطيها ثم اعيدى فردها  ثم اطويها و افرديها
و كرري العملية لمدة ثلاثة مرات فقط
 ولا تنتظري بين كل مرة , كأنك تقلبي الزبدة فى العجين بطريقة الطي والفرد هذه
بعد انتهاء عملية الطي و الفرد اتركي العجينة لترتاح مدة ربع ساعة تقريباً
 اقطعي العجين بالسكين لأربع أرباع
 ستلاحظين أن العجين أصبح طبقات أمامك بدون أي مجهود كبير
 على الإطلاق
 خذي كل ربع و افرديه مرة ثانية كدائرة كبيرة
 و قومي بتقسيمها على شكل مثلثات باستخدام السكين أو قطاعة العجين
 نأخذ واحد من المثلثات ونلف ابتداء من القاعدة لنصل إلى الطرف ويكون اللف برفق دون ضغط شديد


تغطية الوجه
 امزجي مقادير التغطية و ادهني بها الكرواسون بعد رصه بالصينية
المدهونة بالزيت
ستكون النتيجة أفضل من استخدام البيض ونتركها حتى تنتفخ
 
اخبزيها في الفرن و قدميها
وده الشكل النهائى
ويمكن أن تحشيها أي شيء كما يمكن أن تزينيها برقائق اللوز  

كرواسون بالشيكولاتة
أما الكرواسون بالشيكولاتة فهو يتم بنفس المقادير و الطريقة
ثم نقسمها إلى مستطيلات متساوية ثم نضع قطع الشيكولاتة في الجانب
 و نثني الطرف عليها
 
ونضعها في صينية الفرن و ندهنها بصفار البيض " الوجه فقط " ونتركها حتى تعلو 
 
ثم ندخلها إلى الفرن لمدة 30 دقيقة  
وده الشكل النهائى
طريقه سهله وجميله ياريت تجربيها انا وثقه انها ح تعجبك
وتعجب اولادك
وبالهنا والشفااااااااااا

أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

6 التعليقات:

دندنة قيثارة الوجد يقول...

هي فعلا طريقة سهلة بس المشكلة إني بحب الجاهز .. لكن دقت الشغل البيتي عند صاحبتي قررت إني أتعلم طريقة عمله.. بس طبعا طلعت كل واحدة مختلف شكلها عن التاني.

تحياتي لك

mrmr يقول...

دندونه حبيبه قلبى
الجاهز بلا شك طعمه حلو بس من ايديكى ح يبقى احلى مره ورا مره حتتقنى عمله
جربى مش ح تخسرى
وبالهنا والشفاء

شيرين فاضل يقول...

السلام عليكم انا شيرين فاضل صاحبة مدونة احلى الاكلات و يشرفنى اشتراكى فى مدونتكم الجميلة و ان شاء الله نتبادل كل ما هو نافع و مفيد

نـــوارة يقول...

مممم لذيذة وخصوصا الي بالشوكولاتة

تسلم ايدك يالغلاا

دمت ِ بود

mrmr يقول...

مرحبا شرين
نورتى يا جميل مدونتى وان شاء الله نتعاون فى ما هو مفيد للاخرين

mrmr يقول...

نواره نورتى يا قمر
بالهنا والشفا كراواسون الشيكولانه
انا بمووووووت فيها
ياللا بقى دوقينى الكرواسون بتاعك

template by Osama hosny 2009