السبت، أغسطس 04، 2012

سفره ركنى لليوم 16


عصير الجوافه


حبات جوافه مع السكر واللبن ونضربه فى الخلاط ونصفيه كويس
ونضيف بعض من قطرات عصيرالليمون
ويصب فى كاس به ثلج
وبالهناااااااااااااااااا

بطاطس بوريه  باللحم المفروم


نصف كيلو بطاطس 
ربع كيلو لحمة مفرومة معصجة مع بصلة متوسطة 
ملح و فلفل اسود
كسبرة خضراء
زيت

الطريقة 
تسلق البطاطس و تهرس 
تقطع حزمة الكسبرة صغير جدا و تضاف الى البطاطس المسلوقة المهروسة 
 يضاف لها ملح و فلفل 
و تدهن صنية زيت و تقسم البطاطس المهروسة الى قسمين يوضع اول قسم فى الصنية ثم توضع فوقه اللحمة المفرومة المعصجة 
 ثم يوضع باقى البطاطس و تدخل الفرن 
الى  ان يحمر الوجه و تقدم
وبالهناااااااااااااااا 
سلطه الجزر والكرفس
المقادير
عدد 3 جزرات متوسطة
نصف حزمة كرفس +  نصف حزمة كسبرة خضراء
حبة طماطم + حبة خيار
بصلة صغيرة + 2 فصوص ثوم صغيرين مفرومين
ملح + خل + زيت زيتون

الطريقة
تقطع  كل المقادير قطع صغيره و تتبل بالثوم و الملح 
و ملعقة خل و تقلب جيدا 
وبالهناااااااااااااااااا 

أم على بالفستق واللوز والقرفه



المقادير
250 جم عجين فطير مطهو
نصف كوب فستق مقطع
نصف كوب لوز مقشر محمص
ملعقتان كبيرتان عصير ليمون
كوب حليب
ثلاثة أرباع كوب سكر
قرفة
بيضة مخفوقة
ملعقتان صغيرتان ماء ورد
كوب كريمة مخففة
ملعقة كبيرة زيت

طريقة التحضير
ادهني طبقاً زجاحياً بقليل من الزيت ثم سخني الفرن إلى درجة حرارة 100 مئوية  قطعي عجين الفطير إلى قطع صغيرة في الصينية وامزجيه مع الفستق وعصير الليمون
سخني الحليب مع السكر والقرفة إلى درجة حرارة أقل من درجة الغليان ثم أضيفي البيض المخفوق ببطء
اسكبي مزيج الحليب علي المزيج في الطبق ثم انثري ماء الورد عليه ، وضعي الصينية في الفرن لمدة 30 دقيقة تقريبا حتي يصير لون المزيج ذهبياً

وبالهناااااااااااااا

أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

1 التعليقات:

لـــولا وزهـــراء يقول...

روعة روعة روعة والله روعة
ربنا يجازيكِ خير على مجهودك سلم ايدك وربنا يعزك ويسعدك

قوليلي بقى كام بيضة في ام علي بيضة واحدة كفاية ؟


لولا

template by Osama hosny 2009