الأربعاء، أغسطس 24، 2011

سفرتى لليوم 24



ميك شيك فانليا


المقادير
2 كوب ايس كريم فانيليا
كوب حليب
ربع كوب كريمة خفق
3 ملاعق طعام سكر
فانيليا

الطريقه
 
تخفق المقادير جيدا في الخلاط
 ثم نتوقف ثانية ونكرر العملية ثم يصب في أكواب التقديم
وبالهناااااااا

مسقعه باللحم المفرومه


المقادير

  كيلو باذنجان
2 بطاطس وسط
3 فلفل رومي
1 فلفل حار
ملعقة ثوم مفروم
بصلة مفرومة
1/4 كيلو لحمة مفرومة
2 كوب عصير طماطم
ملح
فلفل
كمون
ملعقة خل
1/2 ملعقة سكر

الطريقه 

حمري البصلة بزيت زيتون ثم ضيفي ملعقة الثوم
 ثم اللحمة ثم الطماطم والملح والفلفل والتوابل
  واتركيها تتسبك ثم ضعي ملعقة الخل
 ونصف ملعقة سكر صغيرة إلى أن تسبك
حمري البطاطس الشرائح والباذنجان والفلفلفي صينية فرن
 رصي الباذنجان ثم البطاطس ثم جزء من الفلفل
 ثم نصف اللحم المفروم وكرري العملية بنفس الطريقة
 ثم ضعي الصينية في الفرن لمدة 10 دقائق
 وتقدم ساخنة
وبالهنااااااااااا

سلطه البطاطس الالمانيه

المقادير
بصله متوسطه الحجم
3 فصوص ثوم
فلفله خضراء او حمراء
مكعب مرقه خضار
6 ملاعق كبيره خل
3 ملاعق كبيره زيت زيتون
1/2معلقه ملح
1/2ملعقه فلفل
الطريقه
تسلق البطاطس في ماء مغلي و الملح ونصف ملعقه الفلفل حتي تنضج
يقطع البصل والفلفل وفصوص التوم الي شرائح بسيطه رقيقه
تقطع البطاطس مكعبات
تذاب المرقه في كوب ماء فاتر وتوضع علي البطاطس
تضاف كل المكونات وتخلط لمده خمس دقائق 
وتخلط مره اخري عند التقديم
 و بالهناااااااا


كيك الماني على طريقه الشيف حسن 

رد: ملف شامل لحلويات الشيف حسن.....متجدد ان شاء الله


المقادير
250 جرام سكر
  200 جرام دقيق
 125 جرام بندق مكسر
  250 جرام ذيبدة
  4 بيض
 بشر ليمون
  1/2 باكو فانيليا
 ملح
12 ج بيكنج بودر
 125 ج زبيب او فواكة ناشفة
الصوص
( 400 ج سكر – 200 ج فريش كريم )
الطريقة
نضع فى الخلاط الذبدة والسكر لحد ما ينعموما
 ثم انزل بالبيض بيضة بيضة لحد ما يندمجوا
نضع على الدقيق الملح والبيكنج بودر
 ونضع الزبيب على البندق
ثم نضعهم على العجينة ونضعهم فى الفورمة المدورة
 وندخلها الفرن بعد ماتستوى وتطلع
نصب عليها الصوص
طريقة عمل الصوص
 نضع فى مقلاية السكر ونقلبه لحد مايبقى لومة بنى
 ثم نضع الفريش كريم ونقلبهم لحد ما يتجانسوا
وبالهنااااااا
 

أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

0 التعليقات:

template by Osama hosny 2009