الأربعاء، أغسطس 03، 2011

سفرتى لليوم الثالث


كوكتيل الفراولة

 نصف كيلو فراولة طازج
كأسين ونصف حليب
2 موز كبير الحجم
سكر حسب الرغبة

طريقه العمل

يخلط الحليب مع السكر في خلاط العصير
تضاف الفراولة المغسولة
يضاف الموز
يخلط الجميع في خلاط العصير حتى يتجانس
يزين ببعض حبات الفراولة
ويوضع بالثلاجه الى حين تناوله
وبالهناااااا
۩˙·٠• ۩˙·٠• رمضان كريم •٠·˙۩ •٠·˙۩

كمونيه تونسيه



500 جرام لحم بقرى منزوعه العظم 
500 جرام كبدة
كأس زيت
 بصله
قليل من الثوم المجروش
1طماطم معجون
ملعقتين فلفل أحمر
قليل من الفلفل الأسود
 ملح + توابل  + كمون  + بقدونس 
الطريقه
يتم تقطيع اللحم والكبدة قطع صغيرة والبصل قطع صغيرة ثم يوضع في قدر الطبخ مع إضافة الزيت 
ويقلى على النار
عندما يحمر البصل ضعي البهارات ماعدا الكمون والبقدونس  بعد التقلية ضعي الماء
ويترك لينضج لكن قبل النضج بقليل نضيف الكمون  ويزيين الطبق بالبقدونس
وبالهناااااا
۩˙·٠• ۩˙·٠• رمضان كريم •٠·˙۩ •٠·˙۩
 
سلطة الكول سلو


كوب مايونيز أي نوع
كوب كرنب أحمر مقطع شرايح
كوب خس كابوتشا مقطع شرايح
1/2 كوب جزر مبشور
1/4 كوب لبن
معلقة صغيرة سكر
ملح وفلفل حسب الرغبة

الطريقه

اقسمي الكرنب والخس نصين 
وبعدين قطعيهم شرايح رفيعه وشيلي راس
الكرنب والخس
وقشري الجزر وابشريه
وبعد كده اخلطيهم كلهم مع بعض
وحطي المايونيز واللبن والسكر والملح والفلفل
 
وقلبي لغاية ما المكونات تتشرب التتبيلة
وحطي السلطة في علبه مقفولة لمدة ساعتين بالثلاجة 

وبعد كده طلعيها من الثلاجة وقديميها 
وبالهناااااااااا
۩˙·٠• ۩˙·٠• رمضان كريم •٠·˙۩ •٠·˙۩
 

صوابع زينب

 
   كوب دقيق سميد
ملعقة سمن
سكر
حليب بودر
خميرة بودر
ينسون " اختياري 
شربات

الطريقه

اخلطي المكونات كلها بالأيدي ثم ضيفي كوب ماء
واخلطي إلى أن تتجانس واتركيها قليلا لتخمر
قطعي العجين على شكل اسطواني 
ومرريها على المبشرة لكي تعطي شكل مزركش
وكرري الطريقة مع العجينة كلها
 سخني الزيت في المقلاة وحمري صوابع زينب 
ثم اخرجيها وضعيها في االشربات
وبالهنااااااااا
لمزيد من الوصفات فيديو

أنشر الموضوع فى المفضلات الاجتماعية من هنا



Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Facebook Twitter

0 التعليقات:

template by Osama hosny 2009