فطارك خامس يوم رمضان
فروووت سلاط
المقادير
فراولة _ موز _ تفاح _ برتقال بسره _ سكر _ كريم شانتية _ ايس كريم
الطريقه
اغسلي الفراولة كويس اذا كانت الوحدات صغيره خليها زي ما هيا واذا كانت كبيره قطعيها حلقات
فراولة _ موز _ تفاح _ برتقال بسره _ سكر _ كريم شانتية _ ايس كريم
الطريقه
اغسلي الفراولة كويس اذا كانت الوحدات صغيره خليها زي ما هيا واذا كانت كبيره قطعيها حلقات
او نصفين رشي عليها سكر كتير واركنيها علي جنب هاتلاقيها بتنزل العصير الاحمر بتاعها لوحدها
قشري الموز وقطعيه شرائح مدوره وحطية علي طول مع الفراولة علشان لونها مش يتغير
قشري البرتقاله وقطعيها مكعبات وحطيها عليهم ذى ما تحبى وممكن تقشري التفاح وممكن لا وتقطعيه بردو مكعبات وتحطيه معاهم
قلبي الفاكهه كلها مع بعضها وممكن تفتحي علبه كومبوت اناناس او كريز او خوخ حسب رغبتك
قشري الموز وقطعيه شرائح مدوره وحطية علي طول مع الفراولة علشان لونها مش يتغير
قشري البرتقاله وقطعيها مكعبات وحطيها عليهم ذى ما تحبى وممكن تقشري التفاح وممكن لا وتقطعيه بردو مكعبات وتحطيه معاهم
قلبي الفاكهه كلها مع بعضها وممكن تفتحي علبه كومبوت اناناس او كريز او خوخ حسب رغبتك
وقطعيهم برضوا قطع واضيفيهم علي الفاكهه بتاعتك
ضعيهم في الثلاجه يسقعوا والفاكهه هاتنزل مايتها وهايتجانسوا مع بعض وتقديمها فى كاس او طبق وضعيه عليه كريم الشانيه او الايس كريم
ضعيهم في الثلاجه يسقعوا والفاكهه هاتنزل مايتها وهايتجانسوا مع بعض وتقديمها فى كاس او طبق وضعيه عليه كريم الشانيه او الايس كريم
وبالهنااااااااا
شوربه البروكلى بالجبن
4/1 كوب بصل مبشور
1 ملعقة طعام زبدة
كوب ونصف لبن
كوب ونصف بروكلي مفروم
ملح وفلفل
2/1 كوب جبن (أي نوع)
الطريقه
سخني الزبدة على النار ثم ضيفي لها البصل المبشور واتركيه حتى يصبح البصل أحمر اللون
أضيفي باقي المقادير واتركيها حتى يذوب الجبن ثم اتركي الشوربة لتبرد ثم ضعي الشوربة في الخلاط الكهربائي
وضعيها مرة أخري على النار حتى تسخن
أضيفي باقي المقادير واتركيها حتى يذوب الجبن ثم اتركي الشوربة لتبرد ثم ضعي الشوربة في الخلاط الكهربائي
وضعيها مرة أخري على النار حتى تسخن
وتقدم مع الخبز المحمص
وبالهنااااااا
سلطه خضراا
طماطم
2 خيار
جرجير
خس
جزر
فلفل أخضر رومي
ليمون
زيت ذره
ملح وفلفل وتوابل
الطريقه
اغسلي الخضروات بالماء جيداً
قطعي الخضروات قطع صغيرة
اخلطي الخضروات مع بعض جيداً
قطعي الخضروات قطع صغيرة
اخلطي الخضروات مع بعض جيداً
وضيفي عصير الليمون والزيت
وتقدم بالهناااا
سوسرول الشيكولاته
المقادير
بياض خمس بيضات
صفار خمس بيضات
كوب سكر ناعم
قطعة شوكولاته مذوبة
مقادير الحشوة
علبة من الكريمة كاملة الدسم
ملعقتين نعناع طري مفروم ناعماً
ملعقتين سكر بودرة
كوب توت العليق طري
الطريقة
اخفـقي صفـار البيض مع السكر خفقاً جيداً
بياض خمس بيضات
صفار خمس بيضات
كوب سكر ناعم
قطعة شوكولاته مذوبة
مقادير الحشوة
علبة من الكريمة كاملة الدسم
ملعقتين نعناع طري مفروم ناعماً
ملعقتين سكر بودرة
كوب توت العليق طري
الطريقة
اخفـقي صفـار البيض مع السكر خفقاً جيداً
حتى تحصلي على سائـل كثيف، ثم اسكـبي فوقـهـمـا بياض البـيض والشوكـولاته، اسكـبي هذاالخـليط داخل صينية الحلويات المخصصة لتحضير السوسرول
اخبزي العجين داخل فرن درجة حرارتها 180
اخبزي العجين داخل فرن درجة حرارتها 180
لمدة 25 دقيقة، ثم اخرجيه من الفرن
وغـطيه بفوطة مبلـلة واتركـيه ليـبرد
لتحضير الحشوة
اخفقي الكريمة جيداً، ثم اضيفي إليها النعناع والسكر، رشي ورق البارشمان
بالسكر النـاعم، ثم مدي فوقه العجين
احشيه بالكريمة والعليق، ثم لفيه مرة ثانية بشكل دائري ورشيه بالسكر
الناعم اتركي الكعكة في الثلاجة لتبرد، ثم قدميها مع الشاي أو العصير
اخفقي الكريمة جيداً، ثم اضيفي إليها النعناع والسكر، رشي ورق البارشمان
بالسكر النـاعم، ثم مدي فوقه العجين
احشيه بالكريمة والعليق، ثم لفيه مرة ثانية بشكل دائري ورشيه بالسكر
الناعم اتركي الكعكة في الثلاجة لتبرد، ثم قدميها مع الشاي أو العصير
وبالهنااااا
لمشاهده مزيد من الوصفات فى
0 التعليقات:
إرسال تعليق