اول ايام شهر رمضان
الى كل متابعى مدونتى الكرام
كل سنه ومصر كلها بخير وسعاده
رمضان كريم
اليوم اول ايام شهر رمضان المبارك
وانا ح اقدم ليكوا اقترحاتى اليوميه
ربنا يتقبل الصيام والصلوات
وكل سنه وكلنا طيبين
وجبتنا النهارده ح ابتديها بالعصير
ويشتهر شهر رمضان بقمر الدين
علشان كده اول مشروب ح اقدمه هو
عصير قمر الدين
لفة قمر الدين مقطعة قطع صغيرة
سكر للتحلية+ 3كوب ماء
طريقه التحضير
تنقع لفة قمر الدين في 3 أكواب من الماء والسكر وتوضع في الثلاجة لليوم التالي
وفي اليوم التالي تفرك جيداً حتى تختفي قطع القمر الدين في الماء ثم تصفى في مصفي السلك أو تخلطيه
وفي اليوم التالي تفرك جيداً حتى تختفي قطع القمر الدين في الماء ثم تصفى في مصفي السلك أو تخلطيه
في الخلاط الكهربائي
ويوضع في الثلاجة حتى وقت التقديم
ويقدم بارداً
۩˙·٠• ۩˙·٠• رمضان كريم •٠·˙۩ •٠·˙۩
اما الطبق الرئيسى
ح يكون
دجاج مشوي بالخضار المشكل
المقادير
2 دجاجة وسط + 2 بصل + ثوم مفروم
+ هيل مطحون + قرفة مطحونة
+ فلفل أسود + ملح + كمون
+ سماق + زيت زيتون + ليمون
+ زنجبيل مطحون + 2 جزر
+ بازلاء + قرع عسل
2 بطاطس
الطريقه
اغسلي الدجاج جيداً ثم اخلطي التوابل السابقة كلها مع بعضها والثوم والبصل كمان
قطعي الخضار قطع متوسطة الحجم واغسليها وصفيها
قطعي الخضار قطع متوسطة الحجم واغسليها وصفيها
ثم تتبل أيضاً بالقرفة والحبهان والملح والفلفل والكمون وشرائح البصل
رصي الخضار في صينية وضعي الدجاج في الوسط
رصي الخضار في صينية وضعي الدجاج في الوسط
بشرط تضعين ورق ألمونيوم في أسفل الصينية
لفي الدجاج والخضار وغطيهم جيداً من فوق حتى تحبس الحرارة وادخليها الفرن واتركيها إلى أن تنضج ، ثم اكشفي وجهها لتنضج من أعلى وتحمر وتقدم مع الأرز والسلطة الخضراء
لفي الدجاج والخضار وغطيهم جيداً من فوق حتى تحبس الحرارة وادخليها الفرن واتركيها إلى أن تنضج ، ثم اكشفي وجهها لتنضج من أعلى وتحمر وتقدم مع الأرز والسلطة الخضراء
وبالهناااااا
۩˙·٠• ۩˙·٠• رمضان كريم •٠·˙۩ •٠·˙۩
اما الحلووووووو
فبقدم قطايف بالمكسرات
المقادير
12قطعة من القطايف
50 جرام لوز محمص ومجروشزيت
100 جرام عسل
50 جرام لوز محمص ومجروش
50 جرام جوز مجروش
50 جرام زبيب
زيت للتحمير
الطريقه
في وعاء كبير يتم وضع الزبيب ، واللوز والجوز
وتخلط جميع هذه المواد بشكل جيد .
بعد ذلك توضع قطع الحشوة في وسط قطعة القطايف
بعد ذلك توضع قطع الحشوة في وسط قطعة القطايف
ثم تطوى على اثنين لتصبح على شكل هلالي
فيتم ضغط الجوانب جيداً لتلتصق مع بعضها
وتبقى الحشوة في داخلها ، وتكرر نفس الطريقة على قطع القطايف المتبقية.
تحمر القطايف في زيت غزير وتسقى بالعسل
تحمر القطايف في زيت غزير وتسقى بالعسل
ثم يرش فوقها اللوز المجروش.
وتوضع فى طبق التقديم وتصبح جاهزة
وتوضع فى طبق التقديم وتصبح جاهزة
وبالهنااااااا
اتمنى تكون مقترحاتى نالت اعجابكم
وكل سنه وانتم بخير
لمزيد من الوصفات ح نشوفها فى
2 التعليقات:
كل سنة وانتي طيبة وبخير وصحة وسعادة ياجميلة
يامظبطة نساء البلوجر مطبخياااااا
ان شاء الله هفتتح مطبخي تاني ادعي لي اعرف بس مافيش وقت
كل سنه وانتي طيبة يا مرمر ودايما كدا مظبطانا في رمضان وفي كل وقت
الله عليكي ولعي قمر الدين ياريت تجيبي حاجه فيها فروت سالات وتكتري فيها المانجووووووووووو عشان بحبها اوووي
تسلم ايديكي :))
إرسال تعليق